fbpx
Сьогодні
10:56 08 Жов 2023

"Хезболла" завдала удару по Ізраїлю, у відповідь той атакував Ліван

Фото: Reuters

 "На знак солідарності" з палестинцями ліванська "Хезболла" заявила, що обстріляла Ізраїль ракетами та мінометами, армія оборони Ізраїлю відповіла ударами артилерії та безпілотниками.

Про це пише The Times of Israel, Welt.

Як повідомляють  у виданні, ліванське угрупування "Хезболла" заявляє, що випустило "десятки ракет і снарядів" по трьох ізраїльських позиціях у спірному районі Маунт-Дов на знак солідарності з атакою ХАМАС на Ізраїль.

Цк сталося через добу після нападу радикального ісламського ХАМАСу на Ізраїль.

Бойовики випустили велику кількість ракет і гранат і вразили ізраїльські позиції в спірній зоні, заявила "Хезболла".

Протягом доби, під час боїв між ХАМАС та Ізраїлем, "Хезболла" заявляла, що не вступає конфлікт.Проте, відомо, що деякі палестинські групи обстрілювали Ізраїль ракетами з території Лівану.

Раніше ізраїльські військові оголосили, що відкрили вогонь по району в Лівані, звідки обстрілювали ізраїльські міста. Армія оборони Ізраїлю заявила, що відповіла артилерійськими ударами, а також ударом безпілотника по "інфраструктурі Хезболли" в цьому районі.

Зазначимо, що спірні ферми Шиба були захоплені Ізраїлем під час Шестиденної війни 1967 року та є частиною сирійських Голанських висот, які Ізраїль анексував у 1981 році. Ліван вважає ферми Шиба своїми.

Про жертви внаслідок цих атак жодна зі сторін не повідомила. Видання з посиланням на джерела пише, що ізраїльська армія атакувала намет.

Після атак ХАМАС в Ізраїлі виникли побоювання, що "Хезболла" може атакувати країну з півночі.

Своєю чергою, президент США Джо Байден підтримав Ізраїль. Він сказав, що зараз "не той момент для будь-якої ворожої антиізраїльської сторони використовувати ці атаки на свою користь".

Що відомо про ситуацію в Ізраїлі

Нагадаємо, що 7 жовтня рано-вранці велика кількість бойовиків ХАМАС проникла на територію Ізраїлю, узявши під свій контроль кілька громад на півдні Ізраїлю.

Центр і південь Ізраїлю з ранку 7 жовтня перебували під сильним ракетним обстрілом на тлі тривалої та широкомасштабної атаки. З сектора Газа випущено понад 2200 ракет.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу у зверненні до ізраїльтян на тлі атаки з сектора Газа на Ізраїль заявив, що країна перебуває "у стані війни".

Для українців в Ізраїлі випустило рекомендації посольство України.

Президент України Володимир Зеленський засудив напад бойовиків ХАМАС на Ізраїль. 

Бразилія скликає Раду безпеки ООН через ситуацію в Ізраїлі.

Ізраїльська сторона на тлі нападу терористів ХАМАС припиняє подачу електроенергії до сектору Газа. При тому, що Газа значною мірою покладається на Ізраїль та імпорт палива як джерело енергії.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: