fbpx
Сьогодні
21:54 07 Жов 2023

Байден планує просити Конгрес про найбільший пакет допомоги для України у розмірі 100 млрд доларів, - ЗМІ

Президент США Джо Байден збирається просити Конгресу про найбільший пакет військової та гуманітарної допомоги для України у розмірі 100 млрд доларів.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на The Telegraph.

За даними видання, президент США хоче вирішити проблему до наступних виборів, оскільки скептики-республіканці продовжують створювати проблеми.

допомога

The Telegraph повідомляє, що Білий дім розробляє плани звернення до Конгресу з проханням виділити найбільший пакет фінансування зброї та гуманітарної допомоги на тлі побоювання, що триваючі суперечки щодо витрат можуть завдати шкоди президенту на виборах наступного року. Розмір пакета, за словами американських чиновників, може сягати 100 млрд доларів.

"Ідею "великого пакету" рішуче підтримують багато людей в адміністрації. Прихильники України хочуть, щоб це був однозначний великий законопроект, а потім не мати справу з ним до наступних виборів", – заявило джерело The Telegraph.

Зауважимо, що вибори президента в США мають відбутись наступного року.

Ситуація з допомогою США Україні

Проблема з подальшою допомогою США Україні виникла після того, як ультраправі республіканці почали блокувати прийняття бюджетних законопроектів на наступний фінансовий рік, вимагаючи урізати, на їхню думку, зайві витрати. Дійшло до того, що уряду США загрожував так званий "шатдаун" – припинення роботи.

"Шатдаун" в США

Загроза призупинення роботи уряду пов'язана з позицією ультраправих республіканців. Вони блокували ухвалення бюджетних законопроектів на наступний фінансовий рік, вимагаючи урізати, на їхню думку, зайві витрати.

У тому числі, вони виступали проти додаткової допомоги Україні. До останнього Білий дім намагався включити хоча б компромісні 6 млрд доларів для нашої країни до середини листопада, але ініціатива не змогла набрати достатньо голосів.

Ввечері 30 вересня Палата представників схвалила тимчасове фінансування уряду, щоб уникнути "шатдауну", який мав відбутися вже 1 жовтня.

Речник українського МЗС Олег Ніколенко зазначив, що ситуація із голосуванням за тимчасовий бюджет у Сполучених Штатх Америки й підписанням його главою держави Джо Байденом не вплине на надходження раніше оголошеної допомоги Україні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: