fbpx
Сьогодні
17:58 06 Жов 2023

Суд залишив без змін розмір застави Коломойському

Київський апеляційний суд залишив без змін розмір застави для бізнесмена Ігоря Коломойського. Він як і раніше може вийти з під варти вразі внесення застави у розмірі 3,89 млрд грн.

Про це заявила головуюча суддя Тетяна Кагановська, передає Рубрика, посилаючись на Укрінформ.

"Колегія суддів ухвалила: ухвалу слідчого судді Шевченківського суду про зміну запобіжного заходу у частині визначення розміру застави… залишити без змін. Апеляційну скаргу – залишити без задоволення", – сказала Кагановська.

На початку засідання вона зачитала текст апеляційної скарги, відповідно до якої захисники хотіли, щоб була скасована ухвала суду першої інстанції (якою було збільшено розмір застави), і щоб було відмовлено у задоволенні цього клопотання прокурора у повному обсязі.

"Жодних причин для задоволення клопотання про зміну запобіжного заходу (збільшення розміру застави – ред.) не було. Розмір застави… обґрунтування не має", – сказав адвокат Олег Пушкар.

Інший захисник Коломойського, Олександр Лисак, зазначив, що збільшення розміру застави погіршило становище його підзахисного, і що ця застава не може бути внесена. Лисак також розповів про наявність проблем зі здоров'ям у його клієнта і необхідність перебування його під лікарським наглядом. На думку захисту, тримання під вартою є несумісним зі станом здоров'я Коломойського.

"І ми зацікавлені у тому, щоб не перешкоджати, сприяти (слідству – ред.), щоб розібратися у цій ситуації", – заявив адвокат.

Прокурори заперечили щодо задоволення цієї апеляції і попросили залишити ухвалу Шевченківського райсуду, якою було збільшено розмір застави Коломойському, без змін. Окремо суд долучив до матеріалів провадження заяву ПриватБанку про долучення його до справи як потерпілого, подану прокуратурою.

Суд ухвалив залишити запобіжний захід для Коломойського без змін. Ця ухвала оскарженню не підлягає.

Що відомо про справу Коломойського

Нагадаємо, що 7 вересня повідомлялося, що олігарха Ігоря Коломойського підозрюють у заволодінні 9,2 млрд гривень ПриватБанку. Тоді бізнесмену та ще 5 особам оголосили підозри.

До цього, 2 вересня, Коломойському повідомили про підозру у відмиванні великої суми коштів шляхом виводу за кордон. Тоді підозру повідомили за двома статтями ККУ.

Після перегляду справи Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід олігарху Ігорю Коломойському. Його арештували з альтернативою внесення застави розміром 509 мільйонів гривень. Тоді олігарх відмовився вносити заставу.

До того ж, 15 вересня, Ігор Коломойський отримав нову підозру за трьома статтями.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: