fbpx
Сьогодні
Фото 15:10 05 Жов 2023

Як університету повернутись до аудиторного навчання під час війни: рішення від КНУ імені Тараса Шевченка

З 1 вересня 2023 року Київський національний університет імені Тараса Шевченка вирішив повернутись до аудиторного навчання.

Про це інформує Рубрика з посиланням на КНУ імені Тараса Шевченка.

У чому проблема?

Через повномасштабне вторгнення росії наша країна зіткнулась зі стрімкою втратою молоді, яка все частіше вибирає іноземні університети для продовження навчання. Нерідко це рішення повʼязано з онлайн форматом навчання, який є безумовно безпечнішим, але часто призводить до гіршого засвоєння знань та відсутністю соціалізації у молоді.

Яке рішення? 

З 1 вересня 2023 року Київський національний університет імені Тараса Шевченка вирішив повернутись до аудиторного навчання, щоб здобувачі освіти змогли отримати всі переваги та можливості студентських років. Звісно, для цього було проведено колосальну підготовчу роботу з обладнання укриттів та продумування безпекових заходів.

Як це працює

4 жовтня відбувся пресбрифінг ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка Володимира Бугрова. Основною темою стали результати вступної кампанії та план роботи університету в 2023-2024 навчальному році, облаштування укриттів та перехід на змішану форму навчання після років онлайну.

Київський національний університет імені Тараса Шевченка – класичний університет, що належить до когорти найвідоміших у світі. Загалом тут готують фахівців з 59 спеціальностей різних направленостей, від філологів до медиків. Нині Університет Шевченка – це 12 факультетів, 3 інститути, 7 навчально-наукових інститутів, 1 науково-навчальний центр, 2 коледжі, 1 ліцей, підготовчі відділення. Тут навчається понад 28 тисяч студентів та близько 3 тисяч викладачів. 

Цього року на вступ до КНУ імені Тараса Шевченка було подано 42 998 заяв. Це менше, ніж було в минулих роках, що адміністрація університету повʼязує з падінням народжуваності в 2005-2006 роках, Адже саме тоді народжена більшість цьогорічних випускників шкіл, та повномасштабною війною, яка спричинила різкий відтік молоді за кордон.

Усього на навчання зараховано 9 413 здобувачів освіти.

Уже сформовано рейтинг найбільш популярних серед вступників спеціальностей:

Другий рік поспіль навчання в Україні відбувається в умовах воєнного стану. Провівши напружену вступну кампанію, набравши значну кількість здобувачів, Університет розпочав освітній процес у максимально очному форматі. Безпека освітнього середовища – один із пріоритетних напрямків роботи КНУ імені Тараса Шевченка. Тому, перед початком навчальних занять, було проведено підготовку сховищ. На сьогодні кампуси обладнані 38 укриттями з можливістю розширювати цю площу. 21 укриття знаходиться у навчальних підрозділах, в них одночасно може перебувати 9559 осіб. Ще 17 укриттів обладнали у гуртожитках, вони вміщують 3327 осіб

Крім обладнання укриттів, університет мав подбати також про відновлення корпусів, які постраждали від ворожих обстрілів. Частково в них вже проведені ремонтні роботи, в деяких відновлення все ще триває. Інформацію про перебіг ремонтних робіт, отримані від спонсорів кошти та їх використання можна отримати на спеціальній платформі університету: https://rebuild.knu.ua/ua/

Там же є можливість підтримати відновлення університету донатом.

Нагадаємо, внаслідок ракетної атаки росіян постраждали корпуси КНУ на ВДНГ. Фотокореспондент  "Рубрика" показав фото з місця подій.

Пізніше в університеті Шевченка показали, як відновлюють унікальні вітражі, пошкоджені під час ворожого обстрілу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: