fbpx
Сьогодні
13:24 05 Жов 2023

Я чув від Байдена про стовідсоткову підтримку: Президент щодо допомоги США

Фото: Офіс Президента

Президент України Володимир Зеленський, прибувши на саміт Європейської політичної спільноти в Іспанії, прокоментував занепокоєння щодо подальшої підтримки України з боку США.

Про це повідомляє кореспондент ЄП.

У Глави української держави запитали чи хвилюють його новини зі США щодо допомоги Україні.

На це Зеленський сказав, що "в Україні ми перестали хвилюватись у перші дні повномасштабного вторгнення".

"Думаю, для нас вже пізно хвилюватися", уточнив Президент.

Український лідер розповів, що під час візиту до США чув запевнення у повній підтримці України від президента Джо Байдена.

"Я був у Вашингтоні, зустрічався з президентом Байденом, я чув про стовідсоткову підтримку Білого дому, і також (чув) про двопартійну підтримку у Конгресі", підкреслив  Глава держави.

Зеленський звернув увагу на те, що зараз у Сполучених Штатах "складний виборчий період", тому лунають "різні голоси", і деякі голоси "дуже дивні".

"Ми будемо говорити про це сьогодні", зауважив Зеленський, маючи на увазі зустріч європейських лідерів у Гранаді.

Зеленський також назвав збереження єдності Європи найбільшим викликом на цей момент. Окрім того, він зазначив, що буде говорити на зустрічах про необхідність захистити українське небо від майбутніх російських атак взимку.

Нагадаємо, що 5 жовтня президент України Володимир Зеленський прибув до іспанської Гранади для участі в саміті Європейської політичної спільноти.

Що відомо про фінансування України з боку США

Нагадаємо, що 3 жовтня Палата представників проголосувала за усунення Кевіна Маккарті з посади спікера палати.

Як писала рубрика раніше, напередодні із законопроєкту республіканці в Палаті представників Сполучених Штатів вилучили 300 мільйонів доларів допомоги Україні: сенат розгляне ці кошти окремо.

На цей крок республіканці пішли всупереч тому, що лідер їхньої фракції в Палаті представників і спікер палати Кевін Маккарті ще минулого тижня пообіцяв не вилучати кошти для України з проєкту оборонного бюджету.

Відмітимо, що 300 мільйонів доларів, про які йде мова, не пов'язані з додатковим фінансуванням у розмірі 24 мільярдів доларів для України та пов'язанами витратами, яке Білий дім запросив у серпні – і яке так само викликало спротив ультраправих республіканців.

На цьому тлі Сенат США погодив альтернативний проєкт короткострокової бюджетної резолюції, де, серед іншого, передбачені понад 6,1 мільярда доларів на додаткову допомогу Україні, зокрема 4,5 мільярда доларів на оборонні видатки та понад 1,6 мільярда – на економічну підтримку.

У Білому домі перед голосуванням висловили впевненість, що попри ситуацію зі зняттям Маккарті з посади Конгрес зможе підтримати додаткове фінансування для оборонних потреб України.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: