fbpx
Сьогодні
22:10 05 Жов 2023

Компанія із Австралії надіслала Україні сім 3D-принтерів для ремонту військової техніки: як працює це рішення

Сім металевих 3D принтерів WarpSPEE3D для швидкого виготовлення критично важливих запчастин для різної військової техніки відправила Україні австралійська компанія SPEE3D

Про це повідомляє The Defence Post, пише Рубрика.

У чому проблема?

ЗСУ потрібні 3D-принтери, на яких можна друкувати запчастини для військової техніки безпосередньо у польових умовах, тобто фактично на полі бою. Це дозволить українським військовим швидко замінювати зламані деталі та оперативно кидати полагоджену техніку знову в бій.

Поява таких принтерів тепер дасть українцям велику перевагу у темпах ремонту військової техніки. Причому справа не лише у високій швидкості друку деталей, але й у тому, що тепер українці зможуть виготовляти ті запчастини до військової техніки, як раніше були недоступними за технологічними можливостями.   

Яке рішення?

SPEE3D надіслала партію з семи металевих 3D-принтерів WarpSPEE3D, призначених для швидкого виготовлення важливих запчастин для різного військового обладнання.

Фото: SPEE3D

Як це працює?

"Компанія з Мельбурна поставила в Україну металеві 3D-принтери в рамках Ініціативи сприяння безпеці України Міністерства оборони США", – йдеться у повідомленні.

Співзасновник компанії Стівен Каміллері у супроводі ключового персоналу навчав раніше українських військових 3D-друку металевих деталей у Польщі.

Кожен принтер вартістю близько 1 мільйона доларів буде створювати критично важливі запчастини для української військової техніки.

"Ми зосереджені на наданні українським військовим ресурсів для посилення можливостей технічного обслуговування та ремонту, коли і де це найважливіше", – сказав віцепрезидент компанії SPEE3D Кріс Гарріс.

Як повідомляла Рубрика, у вересні Україна отримала від США 3D-принтери промислового рівня, здатні друкувати запчастини до техніки на полі бою.

Також повідомлялось, що в Україні група аматорів налагодила виробництво протипіхотних легких бомб за допомогою 3D-принтера для допомоги Силам оборони України у війні проти російської федерації.

Окрім того, показали відео будівництва першої в Україні школи за допомогою 3D-принтера. Новий корпус львівської школи — пілотний проєкт програми HIVE від Team4UA. Вона передбачає відновлення будинків, шкіл, мостів та іншої критичної інфраструктури України за допомогою технології 3D-друку.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: