fbpx
Сьогодні
16:20 04 Жов 2023

Рішення для перемоги: Нібулон вже отримав від швейцарської компанії першу машину розмінування

English version here

Фото: Нібулон

Першу машину розмінування отримала українська аграрна компанія Нібулон від швейцарської компанії Global Clearance Solutions.

Про це повідомили на офіційному сайті компанії, пише Рубрика.

У чому проблема?

Нагадаємо, що розмінування полів "Нібулону" за підрахунками компанії займе кілька років. А переорювання земель після війни коштуватиме до двох тисяч доларів за гектар.

Тому, ще у лютому цього року миколаївська компанія "Нібулон" зголосилася розвивати новий нетиповий для себе напрям діяльності – стати оператором з розмінування територій.

"Розглядаючи необхідність створення внутрішньої експертизи щодо розмінування на тлі того, що 25,5 тис. га земельного банку Нібулона заміновано, компанія зрозуміла, що може стати у пригоді ринку в цілому – пропонувати відповідні послуги аграріям та державі", наголосили у компанії.

Яке рішення?

Замовлення на машини розмінування фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини та Німецьким державним банком розвитку.

Як повідомили, швейцарська компанія вже передала першу із чотирьох замовлених машин розмінування GCS-200 та забезпечила її запуск в експлуатацію.

Як це працює?

Команда фахівців зі швейцарської компанії Global Clearance Solutions ввели в експлуатацію машину GCS-200 безпосередньо в Україні.

Зауважимо, що машина здатна проводити розмінування на площі до 12 000 м² на день при постійному проникненні на глибину до 25 см.

Машина для розмінування, Нібулон

Фото: Нібулон

Ця машина ефективна для знешкодження піхотних і протитанкових мін за допомогою румпеля.

Окрім того, на GCS-200 змонтований маніпулятор для підняття важких предметів вагою від 650 до 2000 кг. Це для того, щоб можна було використовувати машину для підняття нерозірваних снарядів та інших вибухових пристроїв.

Машина для розмінування, Нібулон

Фото: Нібулон

Керування машиною відбувається дистанційно, з окремо відведеним пультом з максимальною дальністю сигналу до 1 кілометра.

Також машина обладнана балістичним захистом зі сталі Hardox товщиною:

  • 8 мм – шасі,
  • 20 мм – нижня передня частина,
  • 10 мм – корпус радіатора та V-подібним корпусом.

Відзначимо, що Нібулон – один із найбільших українських сільськогосподарських виробників та експортерів. Компанія заснована у Миколаєві 1991 року. Розмір інвестицій холдингу в економіку України 2021 року становив понад $2,3 млрд.

Нагадаємо, у травні 2023 року стало відомо, що компанія Нібулон створює власний саперний підрозділ.

Також ми повідомляли, у Миколаєві для Державної служби з надзвичайних ситуацій приватна компанія власним коштом будує перше судно для розмінування. Загалом хочуть виготовити 15 таких суден.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: