Норвегія запровадила нові санкції проти рф

Норвегія приєдналась до 11-го пакету санкцій Європейського Союзу проти російської федерації, який було запроваджено у червні. Таким чином країна підтримала всі пакети санкцій ЄС.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на сайт МЗС Норвегії.

"Норвегія разом з Європою реагує на напад Росії на Україну, що є порушенням міжнародного права. На знак солідарності з Україною ми підтримали всі пакети санкцій ЄС. Одинадцятий пакет санкцій спрямований на посилення існуючих санкцій та боротьбу з їх обходом. Це важливо, оскільки необхідно терміново зупинити потік грошей, які Росія використовує для фінансування своєї жорстокої агресивної війни", – заявила міністр закордонних справ Норвегії Аннікен Хюйтфельдт.

У відомстві зазначили, що країна підтримала санкції ЄС проти росіїї з деякими національними корективами. Зокрема, вони передбачають заборону на транзит через росію товарів і технологій, які "можуть сприяти збільшенню військового і технологічного потенціалу РФ".

Також заборону на продаж цінних паперів було поширено на цінні папери в будь-якій валюті.

Норвегія розширила перелік юросіб, які пов'язані із російською військовою промисловістю, на яких поширюється заборона на експорт. У новому пакеті заборонено імпорт російської нафти, що надходить трубопроводом "Дружба" в Німеччину і Польщу. Було змінено переліки продукції із заліза і сталі, та список предметів розкоші, імпорт яких обмежено.

Однак Осло не стало забороняти доступ до портів суднам, які беруть участь у перевалці нафти, які підозрюються в порушенні заборони на імпорт російської нафти або цінової стелі.

"Норвегія все ще розглядає, як найкраще реалізувати цю заборону в законодавстві, нормативні зміни з цього питання будуть внесені пізніше", – сказано у повідомленні.

Довідка

Нагадаємо, у вересні Сполучені Штати Америки проти ще п'яти російських компаній посилили санкції, оскільки їхні дії становлять небезпеку зовнішній політиці США.

Окрім того, нові санкції проти 63 людей та компаній, пов'язаних з росією, запровадила Канада. Зокрема, до списку внесли відповідальних за викрадення українських дітей та за розповсюдження дезінформації.

Також Рада Європейського Союзу вирішила продовжити на шість місяців санкції щодо російських фізичних та юридичних осіб, які відповідальні за порушення територіальної цілісності України.

Окрім того, Велика Британія за російські псевдовибори на захоплених територіях України ввела нові санкції проти рф.

Пошейрити
Опубліковано автором
Onischenko Elena
Теги: Норвегія Росія Санкції

Свіжі дописи

  • Новини

Українські військові на Харківщині відійшли на окремих ділянках в районах Лук’янців та Вовчанська, – Генштаб

Українським захисникам та захисницям на Харківському напрямку в районах Лук'янців та Вовчанська довелося відійти з… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Уже зранку по всій Україні ввели графіки аварійних відключень електроенергії для населення: деталі

15 травня у всіх українських областях вводяться аварійні відключення для промислових та побутових споживачів електроенергії… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Ситуація складна та викликає занепокоєння: Міноборони США прокоментувало ситуацію на фронті в Україні

Російсько-окупаційна армія на сьогодні намагається просунутись вперед на території України, ситуація на полі бою складна… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Російська армія минулої доби ще втратила понад 1500 своїх солдатів, 14 танків та 48 ББМ

Минулої доби, 14 травня, Сили оборони ліквідували ще понад 1500 загарбників, таким чином загальні втрати… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Генштаб: у Харківській області українські Сили оборони перемістились на більш вигідні позиції

У Харківській області українські підрозділи Сил оборони здійснили маневр та перемістились на більш вигідні позиції… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Унаслідок вечірніх обстрілів кількість постраждалих у Харкові зросла до 21, серед них – троє дітей 

У Харкові внаслідок ворожого обстрілу ввечері 14 травня поранення різного ступеня отримала 21 особа, зокрема… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.