У Рівному відкрили центр реабілітації для військових та цивільних: як працює це рішення

У Рівному в обласній клінічній лікарні імені Юрія Семенюка запрацював центр реабілітації. Там зможуть лікувати військових після травм та поранень. Також реабілітацію зможуть проходити цивільні українці.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці рівненської обласної військової адміністрації, пише Рубрика.

У чому проблема?

Сьогодні під час воєнних дій на території України військові та цивільні щоденно отримують значні травми, які, на жаль, призводять до інвалідності різних ступенів, до втрати здоров'я і працездатності. Саме ці люди зараз потребують найбільшої уваги, турботи та допомоги.

Важливими аспектами їхнього життя після травми стають лікування, різні види реабілітації, відновлення втрачених функцій організму або їх компенсація. 

Медична реабілітація — це перший етап у процесі відновлення і повернення людини до повноцінного життя.

Яке рішення?

У Рівненській обласній клінічній лікарні імені Юрія Семенюка відкрили центр реабілітації. Там зможуть лікувати військових після травм і поранень. Також реабілітацію зможуть проходити цивільні.

Як це працює?

Центр створили шляхом реорганізації центру неврології та реабілітації.

Фото: facebook.com/RivneODA

У закладі проведений капітальний ремонт, тут розмістили 20 ліжок. Серед обладнання центру – медична бігова доріжка, мотомеди, шведські стінки, вертикалізатор, сходи для навчання ходьби, гімнастичні кушетки.

"Ми будуємо в області всеохопну систему реабілітації. Кістяк цієї системи – Клеванський госпіталь, де цьогоріч розпочинається будівництво нового хірургічного комплексу. Від цього мозкового центру йдуть ефективні центри по цілому регіону. Сьогодні – це обласний Центр реабілітації. Тут є синергія ВООЗ, міністерства, обласної адміністрації та ради, а також, звичайно, колективу лікарні. Це знакова подія для Рівненщини", — розповів керівник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Фото: facebook.com/RivneODA

Фото: facebook.com/RivneODA

Послуги в Центрі будуть безкоштовними.

Для цього обласна лікарня уклала договори з НСЗУ за двома пакетами медичних гарантій – "Стаціонарна реабілітаційна допомога" та "Амбулаторна реабілітаційна допомога". Відповідно за послуги дорослим і дітям лікарні платить держава.

Фото: facebook.com/RivneODA

Фото: facebook.com/RivneODA

Для надання послуг з реабілітації у Центрі працює три мультидисциплінарні команди.

Нагадаємо, у Львові запрацював ще один реабілітаційний центр для військових Recovery. Заклад став уже сьомим у межах проєкту, повідомила пресслужба мережі.

Зазначається, що новий центр оснащено надсучасним обладнанням відповідно до міжнародних стандартів і облаштовано з урахуванням вимог інклюзивності приміщень – це просторі коридори, санітарно-гігієнічні зони для маломобільних пацієнтів.

Також у Києві відкрився незвичний реабілітаційний майданчик просто нема. Це пілотний проєкт, що розрахований для реабілітації людей, які мають травми ніг чи ампутації.

Окрім того, в Івано-Франківську офіційно відкрили реабілітаційний центр "Донбас-Прикарпаття".

Свіжі дописи

  • Новини

Російська армія минулої доби ще втратила понад 1500 своїх солдатів, 14 танків та 48 ББМ

Минулої доби, 14 травня, Сили оборони ліквідували ще понад 1500 загарбників, таким чином загальні втрати… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Генштаб: у Харківській області українські Сили оборони перемістились на більш вигідні позиції

У Харківській області українські підрозділи Сил оборони здійснили маневр та перемістились на більш вигідні позиції… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Унаслідок вечірніх обстрілів кількість постраждалих у Харкові зросла до 21, серед них – троє дітей 

У Харкові внаслідок ворожого обстрілу ввечері 14 травня поранення різного ступеня отримала 21 особа, зокрема… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Хорватія допоможе Україні в питаннях розмінування територій: підписано двосторонній меморандум

Хорватія допоможе Україні в питаннях розмінування територій. Відповідний двосторонній меморандум держави підписали сьогодні, 14 травня.… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

У першому кварталі 2024 року в Україні зареєстровано 9 нових індустріальних парків

Мережа індустріальних парків активно розвивається, попри збройну агресію росії та військові дії. У першому кварталі… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Латвія виділила 10 млн євро на закупівлю артилерійських боєприпасів для України

Уряд Латвії на закритому засіданні у вівторок ухвалив рішення про виділення 10 млн євро на… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.