Сунак заперечив відправку найближчим часом військових Британії в Україну

Велика Британія не збирається найближчим часом відправляти в Україну своїх військових інструкторів.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Reuters.

Зазначимо, що раніше міністр оборони Британії Грант Шаппс заявив про можливість перенесення офіційної програми навчання українських бійців під керівництвом Британії безпосередньо в Україну. Таким чином, британські війська могли бути вперше розміщені в Україні.

Проте Сунак спростував заяву Шаппса, зазначивши, що найближчим часом не планується відправляти британські війська в Україну.

"Те, що міністр оборони говорив, полягало в тому, що одного разу в майбутньому ми могли б провести частину цих тренувань в Україні", – сказав прем'єр Британії.

За його словами, йдеться про довгострокову перспективу, а не "тут і зараз". Він відкреслив, що британських військових не відправлятимуть воювати у поточному конфлікті.

Довідка

Раніше в інтерв'ю The Telegraph міністр закордонних справ Британії Грант Шеппс розповів, який нещодавно відвідав Україну, повідомив, що Велика Британія розширить програму підготовки українських військових, а також може долучитися до захисту комерційних суден у Чорному морі від російських атак.

Очільник міноборони зазначав, що провів переговори з керівництвом армії про перенесення "більшої кількості тренувань і виробництва" військової техніки в Україну. Він також закликав британські оборонні компанії відкривати заводи в нашій країні.

Міністр, за його словами, під час поїздки до Києва обговорював з Президентом Зеленським можливість залучення ВМС Британії до захисту комерційних суден від росії в Чорному морі.

Шеппс також наголосив, що його країна шукає способи допомогти Україні підготуватися до членства в НАТО. У рамках очолюваної Лондоном операції "Інтерфлекс" з початку 2022 року понад 20 тис. новобранців ЗСУ вже пройшли підготовку у Великій Британії.

Як зазначається, після розмови з керівництвом британського генштабу Шеппс заявив:

"Я говорив про те, щоб з часом наблизити тренування до України й фактично перенести їх туди… Зараз є можливість принести більше речей в цю країну, і не лише навчання. Ми бачимо, наприклад, як BAE (Британська оборонна компанія), переходить до виробництва в країні".

Міністр закликав і інші компанії наслідувати її приклад.

"Я дуже хочу бачити, як інші британські компанії роблять свій внесок… Тому, гадаю, буде зроблено крок до того, щоб було більше навчання і виробництва в країні".

Відповідаючи на запитання щодо безпеки судноплавства в Чорному морі, Шеппс зауважив:

"Ми бачимо, що Росія дедалі частіше нападає на кораблі із зерном… Британія є військово-морською державою, тому ми можемо допомогти й порадити, особливо з огляду на те, що це міжнародні води. Важливо, щоб ми не допустили ситуації, коли за замовчуванням міжнародне судноплавство в цих водах не буде дозволено".

Як повідомляла Рубрика, Шепсс, призначений на посаду глави міноборони Великої Британії 31 серпня, відвідав Україну й зустрівся із Зеленським.

Зазначимо, що з початку 2022 року Британія підготувала понад 22 тисячі українських бійців. Вони отримували воєнні навички, вивчали техніку бою в окопах та медичну підготовку.

Свіжі дописи

  • Новини

Командувачем Сил безпілотних систем ЗСУ став заступник головнокомандувача Сухаревський

Заступник головнокомандувача Збройних сил України Вадим Сухаревський відтепер командуватиме Силами безпілотних систем. Про це повідомили ввечері 10… Читати більше

Monday June 10th, 2024
  • Новини

Сімʼї полонених та зниклих безвісти отримуватимуть сповіщення від Координаційного штабу в Дії

Родичі полонених відтепер отримуватимуть сповіщення від Координаційного штабу в застосунку "Дія". Це допоможе захистити сім’ї… Читати більше

Monday June 10th, 2024
  • Новини

23-й “Рамштайн” відбудеться на цьому тижні у Брюсселі

У четвер 13 червня відбудеться 23-тє засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн".… Читати більше

Monday June 10th, 2024
  • Новини

Сирський провів розмову з головою військового комітету НАТО: обговорили ситуацію на фронті та потреби ЗСУ

Головнокомандувач ЗСУ обговорив із головою військового комітету НАТО адміралом Робом Бауером ситуацію на полі бою… Читати більше

Monday June 10th, 2024
  • Новини

Генштаб: окупанти намагаються вклинитися в нашу оборону та потіснити українські підрозділи із зайнятих рубежів

На фронті від початку цієї доби сталося вже 66 бойових зіткнень. Ворог шукає шляхи аби… Читати більше

Monday June 10th, 2024
  • Новини

У Баренцевому морі палає корабель росіян “Адмірал Левченко”, – Плетенчук

На російському великому протичовновому корабелі «Адмірал Левченко» у Баренцовому морі сталося загоряння — загорілася установка… Читати більше

Monday June 10th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.