fbpx
Сьогодні
15:58 30 Вер 2023

Вживаємо заходів, щоб цього не відбулося: Юсов розповів про передачу іранських ракет росії

English version here

Фото: Іранські військові/AP

Аби запобігти домовленості між російською федерацією та Іраном щодо передачі Москві балістичних ракет, Україна разом із партнерами вживає максимальних заходів.

Про це представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов сказав у коментарі Укрінформу.

Представника розвідки запитали щодо ймовірності такої домовленості після закінчення дії резолюції Ради безпеки ООН щодо Ірану.

На це Юсов зазначив:

"Така загроза існує. Україна і наші партнери, звичайно, відстежуємо ці процеси. Вживаємо певних заходів, щоб цей крок не відбувся".

Нагадаємо, Інститут вивчення війни припускає, що Іран може домовитись з росією про передачу балістичних ракет після закінчення 18 жовтня дії резолюції Ради Безпеки ООН, що забороняє йому такі угоди.

"Високопоставлені іранські та російські військові посадовці інспектували іранську сучасну звичайну зброю в Москві та Тегерані у серпні та вересні 2023 року та можуть укласти угоду про продаж безпілотників і ракет після закінчення терміну дії ракетних обмежень ООН 18 жовтня", наголосили у звіті аналітики.

Раніше директор ізраїльської розвідки "Моссад" Давід Барнеа заявляв, що Іран має намір передати росії ракети малої та великої дальності на додачу до БпЛА.

Окрім того, міністр оборони Росії Сергій Шойгу відвідав стенд Ірану на військовій виставці у Москві в серпні. Тоді іранські офіційні особи продемонстрували йому різні іранські ракетні системи, включаючи Zolfaghar.

А 19 вересня Шойгу відвідав Тегеран, щоб обговорити зміцнення двостороннього оборонного та військового співробітництва з Іраном.

Нагадаємо, що майже рік тому у ЗМІ заявили, що Іран готовий передати росії для ведення війни в Україні не тільки дрони, а і ракети класу "земля-земля".

Пізніше, у грудні минулого року, представник Головного управління розвідки Андрій Юсов розповів, що Іран утримується від постачання ракет росії через потенційні наслідки.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: