Мати полеглого Героя на Чернігівщині за власні кошти заасфальтувала вулицю, названу на честь сина

Торік ворог забрав життя у Владислава Грищенка з Сосниці Чернігівської області, а цьогоріч його мама власним коштом вирішила асфальтувати дорогу, яку назвали на честь сина.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук Сосницької громади.

На жаль, війна відбирає найкращих синів та дочок. Так, на щиті Владислав Грищенко з Сосниці, що на Чернігівщині, повернувся торік. Він 14 липня 2022 зазнав поранень, обороняючи рідну землю. На знак вдячності громада назвала на честь полеглого Героя вулицю.

Фото: Скріншот з відео

Відомо, що на зборах мешканців вулиці Владислава Грищенка всі присутні висловили співчуття та теплі слова подяки його матері – Валентині Грищенко.

У громаді зазначають, що матір полеглого героя використала кошти, які їй виділила держава після загибелі сина, на будівництво дороги. Вартість спорудження склала 3,5 мільйона гривень.

Фото: Скріншот з відео

"Шановна пані Валентино, ми вдячні Вам за Вашого сина і за Ваш вчинок. Жителі вулиці і вся громада ніколи не забудуть Владислава Грищенка – справжнього Героя", наголосили у громаді.

Мешканці висловили подяку матері героя. Вони також хвилиною мовчання вшанували Героя, котрий віддав своє життя, виборюючи незалежність України.

Фото: Скріншот з відео

"Дякую вам усім. І всім, хто прийшов підтримати мене в цей тяжкий для мене день. Дуже дякую всім", сказала пані Валентина, не стримуючи сліз.

Нагадаємо, що у Краматорську Донецької області владою прийнято рішення про перейменування близько 300 вулиць міста. Одна з них, Шмідта, буде мати ім'я загиблого Героя України Дмитра Коцюбайла, "Да Вінчі".

Окрім того, 28 вересня, в Києві за ініціативи громадської організації родин загиблих захисників України "Серце нАЗОВні" відбулася зустріч батьків, дружин, дітей, родичів, побратимів та друзів загиблих захисників і захисниць.

Вони вийшли з вимогами до влади, щоб нарешті вирішити питання з виділенням ділянки створення Національного військового меморіального кладовища не на папері.

Свіжі дописи

  • Новини

Ситуація у Вовчанську – вкрай складна: окупанти займають позиції на вулицях міста

Російсько-окупаційні війська займають позиції на вулицях прикордонного міста Вовчанськ Харківської області: місцевих жителів закликають евакуюватися.… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Міністр Міносвіти озвучив суми грантів, які надаватимуть вступникам на навчання у вишах

У Україні в межах цієї вступної кампанії запрацює нововведення щодо грантів на вищу освіту. Абітурієнти,… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

На Євробаченні-2024 українська делегація отримала штраф за футболки Free Azovstal Defenders

На пісенному конкурсі "Євробачення-2024" на представників української делегації наклали фінансовий штраф за те, що вони… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Bloomberg: Сполучені Штати планують відправити Україні ще одну батарею Patriot

Сполучені Штати Америки розглядають можливість відправити до України ще одну батарею Patriot. Про це пише… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

ЗМІ: Через ситуацію на фронті Зеленський скасував візит до Іспанії та Португалії

Через складну ситуацію на фронті президент України Володимир Зеленський скасував свій візит до Іспанії, який… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Українські військові на Харківщині відійшли на окремих ділянках в районах Лук’янців та Вовчанська, – Генштаб

Українським захисникам та захисницям на Харківському напрямку в районах Лук'янців та Вовчанська довелося відійти з… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.