Буданов: у москві насправді вірили, що Харків – це російське місто

Перед початком російської агресії на рф вірили, ніби опір України можна буде швидко придушити, зокрема й у Харкові: його російські окупанти мали намір захопити блискавично і без спротиву.

Про це розповів начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов у першій частині документального проєкту Дмитра Комарова "Рік. Харківщина".

"Вони насправді вірили, що Харків ― російське місто, яке просто чекає "визволителів". Це реально правда", заявив Буданов.

Керівник української розвідки розказав про нараду московських військово-політичних вождів, яка відбулась незадовго до вторгнення в Україну.

"За два тижні до початку усіх цих подій була одна цікава нарада, на якій  вчергове почали дискусію, чи все готове (до повномасштабного вторгнення – ред.) І почалась певна невпевненість, що там всі так вже сильно чекають російських вояків.

І було підняте питання ― а куди витрачалися кошти стільки років? На наступній нараді всі сказали: знаєте, там все готове, треба заходити", ― повідомив начальник ГУР.

Буданов також додав, що величезні гроші на підготовку до великої війни проти України росіяни просто розграбували.

Окрім цього, зі слів очільника розвідки, більшість своїх розвідданих агресор отримував з повітря, тому захисники Харкова йшли на певні хитрощі ― розставляли опудала солдатів з автоматами.

"Більшість розвідданих [росіяни] отримували від проведення повітряно-космічної розвідки. Зрозуміло, що там досить важко відрізнити зверху ― це жива людина або манекен. Зараз теж такі трюки багато де використовуються", ―  зазначив керівник української розвідки.

Також Буданов пояснив необхідність розміщення українських військ у житлових кварталах під час оборони Харкова та усіх інших українських міст.

"Я взагалі здивований, що у нашому суспільстві комусь треба таке пояснювати.  Згідно з цією логікою, треба тоді полишити житлові квартали.

Можна стати в полі, але росіяни зайдуть у місто. Таким чином, вони свою задачу точно виконають. Ні, це абсолютно хибна логіка. […] Це називається "ведення бойових дій у місті". Це війна. Тут інакше не буде", підкреслив глава ГУР.

Нагадаємо, що бойові дії за Харків та його околиці в ході повномасштабного вторгнення російських військ до України тривали з 24 лютого 2022 року до 11 вересня 2022 року.

На сьогодні, після контрнаступу ЗСУ, війська рф були відтіснені до кордону з росією. Під окупацією залишилось близько 6% території Харківської області.

Проте ворог не полишає завдавати удари по Харкову, використовуючи ракети та безпілотники.

Нагадаємо, що 21 вересня, у Харківській області сили протиповітряної оборони "приземлили" 3 російські крилаті ракети та один Іскандер-К ворога, проте відбулося влучання.

Свіжі дописи

  • Новини

NYT: за два роки повномасштабного вторгнення росія знищила близько 210 тисяч будівель в Україні

Від початку повномасштабного вторгнення 22 лютого 2022 року до грудня 2023 року російська федерація знищила… Читати більше

Saturday June 8th, 2024
  • Новини

Сьогодні в Одесі для містян та гостей міста відкрили перший пляж

8 червня в Одесі відкрили перший пляж, який має назву "Калетон". Він є одним з… Читати більше

Saturday June 8th, 2024
  • Новини

У британській розвідці проаналізували нові заходи росії у спробі захистити Керченський міст

Розвідка міністерства оборони Великої Британії звернула увагу на останні заходи російської федерації з метою захисту… Читати більше

Saturday June 8th, 2024
  • Новини

В Угорщині планують відновити програму “Золотих віз”: хто може отримати посвідку на проживання

З 1 липня 2024 року в Угорщині відновлюють програму "Золотих віз", завдяки якій іноземці можуть… Читати більше

Saturday June 8th, 2024
  • Новини

Журналістам вдалося ідентифікувати двох солдатів рф, які причетні до зґвалтування жінок під час окупації

Журналісти Kyiv Independent встановили двох військових російської армії, які під час окупації Київської та Херсонської… Читати більше

Saturday June 8th, 2024
  • Новини

На Хмельниччині через обміління річки з-під води показався міст часів німецької окупації

Через обміління річки Ушиці на поверхні з'явився затоплений міст часів німецької окупації, побудований поблизу села… Читати більше

Saturday June 8th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.