fbpx
Сьогодні
11:33 29 Вер 2023

Ворог наростив присутність ракетоносіїв у Чорному морі: загроза обстрілу дуже висока

росія наростила присутність ракетоносіїв у Чорному морі. Загроза обстрілу дуже висока.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Сили оборони півдня України.

"На бойовому чергуванні три ракетоносії: малий ракетний корабель типу "Буян-М" та два фрегати "Адмірал Макаров" та "Адмірал Ессен". Сумарний залп "Калібрів" може сягати 24″, – йдеться в повідомленні.

Військові зазначають, що напруження ситуації передбачуване.

"Рівень ракетної загрози надзвичайно високий! Не панікуємо, але на сигнали повітряної тривоги оперативно реагуємо", – порадили в Силах оборони півдня.

Про надзвичайний рівень загрози, повідомила й речниця Сил оборони Півдня Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону.

«До цього зранку ми фіксували малий ракетний корабель і фрегат Адмірал Макаров, які вийшли на бойове чергування, а зараз вийшов ще Ессен. Це означає що 3 надводних ракетоносії, спорядження яких може бути до 24 ракет типу Калібр», – доповіла Наталя Гуменюк.

29 вересня вранці росіяни у зв'язку зі зменшенням морського хвилювання розгорнули своє корабельне угруповання. Усього в морі було 13 кораблів. Один в азовському морі, 12 в чорному і буквально щойно додався ще один фрегат. До малого ракетного корабля і фрегата Адмірал Макаров додався ще й фрегат Адмірал Ессен. Їх спорядження може містити до 24 ракет типу калібр, зазначила Гуменюк.

За її словами, це створює надзвичайно високий рівень ракетної загрози. Є вірогідність, що ворог може здійснити масовану ракетну атаку, додала Гуменюк.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: