Українські жінки оцінюють свою роботу дешевше, ніж чоловіки, — заступниця Міністра економіки

Жіночий бізнес та "Власна справа": заступниця Міністра економіки виступила на заході від STEM is FEM та brabrabra та заявила, що жінки в Україні досі оцінюють свою роботу дешевше, ніж чоловіки.

Так вважає заступниця Міністра економіки України Тетяна Бережна, заявивши про це під час освітнього модуля "Легка промисловість", який 23-24 вересня пройшов в Києві, пише Рубрика.

Його організували освітній проєкт STEM is FEM та український бренд жіночої білизни brabrabra.

 У чому проблема?

 Під час мотиваційної промови Тетяна Бережна розказала про спостереження, пов'язані з реалізацією програми "Власна справа", в межах якої українці та українки можуть отримати грант на власний бізнес. За весь час існування ініціативи на неї подались 34 тисячі людей, 7 тисяч з них стали переможцями. Тоді у Міністерстві помітили: частіше заявки надсилають чоловіки, однак більшість грантів отримують жінки, адже їхні ідеї цікавіші, а бізнес-плани — ретельніше прописані.

"В межах програми "Власна справа" можна попросити на власний бізнес максимум 250 тисяч гривень, але можна і менше. Ми порахували і побачили, що в середньому чоловіки просять більше грошей на свої проєкти. Менша кількість чоловіків виграє фінансування — але сукупно вони отримують для своїх бізнесів більше грошей. Тобто жінки досі оцінюють свою роботу дешевше. Але так не має бути", — наголосила заступниця міністра.

Спікерка також поділилась власним спостереженням: через невпевненість у собі жінки значно рідше виступають на нарадах, ніж чоловіки.

Яке рішення?

 Тетяна Бережна закликала юних українок не боятись висловлювати власну позицію, бути відкритими для нових ідей та шукати освітні можливості у галузі, що цікавить.

Як це працює?

Під час модуля "Легка промисловість" дівчата-старшокласниці дізнались про галузь легкої промисловості:

  • що це за сфера та хто в ній працює,
  • як одяг впливає на здоров'я людини,
  • як підібрати для себе комфортну білизну,
  • наскільки екологічним може бути виробництво,
  • які нові технології вже використовують професіонали індустрії.

У межах події пройшов воркшоп "Розробка моделі одягу". Також учасниці виконували конкурсне завдання: авторки найкращих рішень отримали подарунки від організаторів, а дівчина, яка здобула гран-прі — можливість двотижневого стажування у brabrabra.

Нагадаємо, що організатори відкрили реєстрацію на конкурс бізнес-ідей "Роби своє з Kurator" для HoReCa для підтримки бізнесу, який постраждав під час війни або який розвивають військові.

Окрім того, у Пирятинській громаді Полтавської області запустили міні цех з перероблення овочево-ягідної продукції, отримавши кошти на будівництво завдяки перемозі у загальнодержавному конкурсі "Сади для Перемоги" в Україні.

Свіжі дописи

  • Новини

Передача нового Patriot для України: Німеччина почала навчання українських фахівців

Навчання на зенітно-ракетному комплексі Patriot, який Німеччина погодилась додатково поставити Україні, вже розпочалися. Про це повідомив міністр… Читати більше

Saturday May 18th, 2024
  • Новини

Усик зустрівся зі своїм противником Ф’юрі, одягнувши костюм з кримськотатарським орнаментом

Напередодні відбулася церемонія зважування Олександра Усика та Тайсона Ф'юрі: український боксер показав найбільшу вагу у… Читати більше

Saturday May 18th, 2024
  • Новини

Уряд затвердив нову форму військового квитка: деталі

Кабінет Міністрів затвердив нову форму військово-облікового документа. Водночас документи, які були оформлені до 16 травня,… Читати більше

Saturday May 18th, 2024
  • Новини

У Пентагоні проаналізували наслідки ударів безпілотниками по російських НПЗ для рф

Удари українських ударних БпЛА по російській енергетичній інфраструктурі на початку 2024 року призвели до виходу… Читати більше

Saturday May 18th, 2024
  • Новини

Президент пояснив, навіщо Україна хоче підключити Китай до саміту миру

Україна хоче, щоб Китайська Народна Республіка приєдналася до саміту, який відбудеться у Швейцарії 15-16 червня,… Читати більше

Saturday May 18th, 2024
  • Новини

Уже 150 000 людей авторизувалися у застосунку Резерв+, а ще сотні тисяч у черзі

Після запуску напередодні застосунку "Резерв+" станом на ранок 18 травня вже 150 000 громадян успішно… Читати більше

Saturday May 18th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.