Секретар РНБО: Україна перемістила виробництво ракет до іншої країни

Частину виробництва, що виготовляло ракети для Сил оборони, перенесли з України, оскільки російські загарбники під час однієї з атак влучили у підприємство.

Про це розповів секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов в інтерв'ю іспанській газеті ABC.

"Що я можу сказати, так це те, що, на жаль, Росія вдарила по тому місцю, де збиралися ці ракети. Зараз ми перенесли певну частину виробництва за межі нашої країни", зазначив очільник РНБО.

При цьому говорити про українську ракетну програму Данілов відмовився, зазначивши, що "це закрита програма, і ніхто вам не скаже, в якому вона стані".

Нагадаємо, 17 серпня в РНБО повідомили, що на півдні Одеської області відбулися успішні випробування крилатої ракети українського виробництва.

Пізніше Данілов повідомив, що російську зенітно-ракетну систему С-400 "Тріумф" в окупованому Криму 23 серпня знищили новою ракетою українського виробництва.

Своєю чергою у вересні видання Newsweek написало, що Україна адаптує протикорабельні ракети "Нептун" вітчизняного виробництва для нанесення ударів на великі відстані.

Таких висновків дійшли західні експерти після того, як Київ застосував свою "абсолютно сучасну" зброю в Криму.

Також, за словами секретаря РНБО Олексія Данілова, скоріше за все, Україна буде звільняти Крим військовим шляхом. Адже лише у випадку деокупації півострова наша держава матиме певні гарантії безпеки.

А начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов заявив, що Сили оборони України здатні за необхідності уразити противника на будь-якій частині тимчасово захопленого росією Криму. При цьому росіянам та українцям-колаборантам краще покинути півострів.

Свіжі дописи

  • Новини

Лідер Китаю прибув до Угорщини, обговорить Україну та інфраструктуру, – ЗМІ

Президент Китаю Сі Цзіньпін ввечері в середу прибув до Будапешта після візитів до Франції та… Читати більше

Thursday May 9th, 2024
  • Новини

У Верховній Раді зареєстрували постанову про звільнення Кубракова

У Верховній раді зареєстрували проєкт постанови про звільнення Олександра Кубракова з посади віцепрем’єр-міністра з відновлення… Читати більше

Thursday May 9th, 2024
  • Новини

На Дніпропетровщині війська рф зранку вдарили по Нікополю: 2 загиблих, 2 поранених

Внаслідок ранкового ворожого обстрілу Нікополя Дніпропетровської області загинуло дві мирні людини, ще дві постраждали. Про… Читати більше

Thursday May 9th, 2024
  • Новини

ЗСУ за минулу добу знищили ще 1300 окупантів та 35 ББМ

Минулої доби, 8 травня, Сили оборони ліквідували ще 1300 загарбників, таким чином загальні втрати російських… Читати більше

Thursday May 9th, 2024
  • Новини

Генштаб: на фронті впродовж доби відбулося 146 бойових зіткнень

Війська російської федерації збільшили кількість атак практично на всіх напрямках. Загалом на фронті впродовж доби… Читати більше

Thursday May 9th, 2024
  • Новини

У росії кажуть про удари по Бєлгороду та атаку дронів на нафтобазу на Кубані

У ніч проти 9 травня в російському Бєлгороді пролунали кілька вибухів та сталися пожежі у… Читати більше

Thursday May 9th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.