fbpx
Сьогодні
16:11 25 Вер 2023

ЗСУ відбили атаки росіян та зберегли контроль над звільненою територією на Оріхівському та Бахмутському напрямках, - британська розвідка

Спроби військ відбити звільнені ЗСУ території під Бахмутом та Оріховим провалилися. Російська армія здатна оборонятися, але не може наступати.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Як зазначається у зведенні, за останній тиждень російські війська зробили узгоджені зусилля щодо проведення локальних контратак проти наступу українських сил як на Оріхівському, так і на Бахмутському напрямках.

"В обох районах українські сили відбили атаки Росії та зберегли контроль над нещодавно звільненою територією", – йдеться у повідомленні.

Британська розвідка також посилається на коментарі російської військової спільноти, які свідчать про глибоке розчарування серед тих, хто брав участь у цих контратаках, особливо під Бахмутом. У них повідомляється про "непродумані" наступальні дії, відсутність артилерійської підтримки і великі втрати, зазначають у британському відомстві.

У розвідці підкреслили, що за останні дев'ять місяців окупаційні війська РФ в Україні довели, що здатні проводити наполегливі оборонні операції, однак не здатні проводити наступальні дії.

"Однак вони продовжують демонструвати лише мінімальні можливості у наступі. Командирам доводиться важко організовувати складні спільні дії, концентрувати достатні артилерійські боєприпаси і підтримувати високий моральний і наступальний дух", – зазначають у Міноборони Британії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: