fbpx
Сьогодні
Фото 13:27 25 Вер 2023

Рішення для перемоги: на забезпечення ЗСУ поставлені п’ять зразків бойових шоломів

English version here

Фото: Міноборони України

П'ять зразків балістичних бойових шоломів поставлено на забезпечення в ЗСУ.

Про це повідомили у Міноборони України, пише Рубрика.

У чому проблема?

Балістичний шолом — це тактична каска, призначена для захисту голови від таких загроз як кулі, удари від уламків.

Зазвичай шолом носять у поєднанні з балістичними бронежилетами, щоб забезпечити повне покриття та захист. Традиційно військовослужбовці носять балістичний шолом у бою, а ще це звичайна частина спорядження для правоохоронних органів у тактичних ситуаціях.

Дослідження балістичного захисту говорять самі за себе: для військових в умовах бою втрати від балістичного удару можуть бути знижені на 19% (якщо використовується каска) та на 50% (якщо носити бронежилет із шоломом).

Дослідження показують, що "хоча голова займає лише 9% від площі тіла, відкритої під час бою, але все одно отримує понад 20% усіх влучень".

Яке рішення?

На забезпечення в Збройні сили України поставлено п'ять зразків балістичних бойових шоломів. Кожна з моделей пройшла випробування у підрозділах.

Як це працює?

Розповідається, що у шоломі є бічні рейлінги для кріплення навушників, фонарів та фронтальне кріплення для приладів нічного бачення, тепловізорів, камери. Це шоломи 1-го класу захисту.

Вони витримують 5 пострілів 9-мм кулею Makarov, 5 пострілів кулею 9-мм Luger.

Оболонка шолома повинна забезпечувати стійкість до ураження типовими імітаторами уламків масою 1,1 г, які мають швидкість V50 не менше 670 м/с, випущених з дистанції 5 м.

Фото: Фото: Міноборони України

"Технічною специфікацією Міноборони визначено вимоги щодо розмірів, анатомічних зон перекриття голови шолома бойового балістичного. Для кожного розміру визначена вага, адже згідно з військовим стандартом, рекомендована вага шолома повинна становити не більше 1,5 кг", — йдеться у повідомлені.

Зазначається, що протягом тестувань шоломів змінювали підвісну систему, кріплення, подушечки, їхню форму, розміри, поки не відшліфували до максимальної зручності.

Фото: Фото: Міноборони України

Після отримання позитивних актів від військових частин, виробники відправляли шоломи на балістичні та небалістичні випробування.

"За результатами ми отримали протоколи про відповідність нашим вимогам і затвердили п'ять зразків шоломів. На цей час проводяться військові (дослідні) випробування нових моделей шоломів (одна – українського та дві – іноземних виробників)", — додали в Центральному управлінні Міноборони.

Нагадаємо, миколаївський безпілотник "Бекфаєр" комісія Міністерства оборони допустила до експлуатації в Силах оборони.

Також ми повідомляли, що у Міноборони тестують "тактичні кросівки" для ЗСУ.

Раніше "Рубрика" зібрала корисні вигадки для фронту від українських підприємців та волонтерів.

Від початку повномасштабної війни патріоти України намагаються всіма силами підтримувати й допомагати ЗСУ. Українці донатять, волонтерять, вигадують та реалізують безліч креативних ідей. Усе це — із думкою, аби наші воїни повернулися з перемогою додому цілими й неушкодженими.

Читайте докладніше у нашій статті: "Захистити, нагодувати, підтримати: 10 маленьких винаходів українців, які допомагають нашим захисникам уже зараз".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: