У Міноборони Польщі оприлюднило відео чергової спроби мігрантів прорвати кордон з боку рб

У Міністерстві Національної оборони Польщі показали чергову спробу мігрантів прорвати кордон з боку білорусі.

Про це Міноборони Польщі повідомило у соцмережі Х, опублікувавши відповідне відео, інформує Рубрика.

"Напади на польський кордон, здійснені Білоруссю, мали на меті дестабілізувати ситуацію в Польщі та загрожувати безпеці поляків. Завдяки посиленій присутності Війська Польського на кордоні план Росії та Білорусі провалився", – йдеться у повідомленні.

Довідка

З початку вересня було зафіксовано 195 спроб нелегального перетину польсько-білоруського кордону.

У серпні служба зафіксувала 2,8 тис. нелегальних спроб перетину кордону з Білорусі.

За даними Прикордонної служби, з початку року було зафіксовано 21 тис. спроб нелегального перетину польсько-білоруського кордону. Цього року на кордоні з білоруссю було виявлено мігрантів з 50 різних країн.

Як зазначається, у 2022 році вздовж 186-кілометрового кордону з білоруссю був побудований сталевий бар'єр висотою 5,5 метра, який є основним елементом захисту цього кордону від нелегальної міграції. Його доповнює система камер і датчиків, яка була побудована вздовж 206 км цього кордону і вже повноцінно використовується польськими прикордонними службами.

У 2024 році будівництво такого електронного бар'єра також має розпочатися вздовж річки Буг у Люблінському воєводстві, а також річок Свіслоч та Істочанка у Підляському воєводстві. Компанії, які будуть будувати ці дамби, повинні бути обрані до кінця 2023 року, а інвестиції будуть фінансуватися з фондів ЄС. На берегах річок у прикордонній смузі доріг будуть встановлені камери та датчики руху.

Як повідомлялося, Польща та країни Балтії звинувачують білорусь та рф у гібридній агресії із застосуванням штучно створеного міграційного потоку на кордоні. Зазвичай спроби здійснюють іноземці з Близького Сходу та країн Африки.

Нагадаємо, вранці, 13 вересня, Естонія приєдналася до Латвії та Литви та заборонила в'їзд автомобілів з номерами російської федерації, дослухавшись рекомендацій Європейської комісії.

Свіжі дописи

  • Новини

Росіяни посилили репресії проти мешканців на окупованих територіях

Російські окупанти посилили фільтраційні заходи на захоплених територіях півдня України. На блокпостах вони влаштовують ретельні огляди з метою виявити українських… Читати більше

Saturday May 11th, 2024
  • Новини

Під Москвою – масштабна пожежа: горить склад будматеріалів

У місті Наро-Фомінськ, що під Москвою, спалахнула велика пожежа на складі будівельних матеріалів. Про це… Читати більше

Saturday May 11th, 2024
  • Новини

На Херсонщині 11-річний хлопець, який випасав худобу, підірвався на міні

На Херсонщині на російській міні підірвався 11-річний хлопчик. Поранення на тому ж місці отримав і… Читати більше

Saturday May 11th, 2024
  • Новини

Армія рф посилено обстрілює північ Харківщини: відомо про загиблих і поранених

У Вовчанській громаді на Харківщині, де російські війська почали наступальні дії, сьогодні, 11 травня внаслідок… Читати більше

Saturday May 11th, 2024
  • Новини

Окупанти завдали ракетного удару по передмістю Сум: загинула жінка

російські війська сьогодні, 11 травня, завдали ракетного удару по інфраструктурі передмістя Сум. Відомо про одну… Читати більше

Saturday May 11th, 2024
  • Новини

Сполучені Штати погодили терміновий продаж трьох систем HIMARS для України

Державний департамент США схвалив терміновий продаж Україні трьох пускових установок для реактивних систем залпового вогню… Читати більше

Saturday May 11th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.