fbpx
Сьогодні
Відео 20:21 24 Вер 2023

У Міноборони Польщі оприлюднило відео чергової спроби мігрантів прорвати кордон з боку рб

У Міністерстві Національної оборони Польщі показали чергову спробу мігрантів прорвати кордон з боку білорусі.

Про це Міноборони Польщі повідомило у соцмережі Х, опублікувавши відповідне відео, інформує Рубрика.

"Напади на польський кордон, здійснені Білоруссю, мали на меті дестабілізувати ситуацію в Польщі та загрожувати безпеці поляків. Завдяки посиленій присутності Війська Польського на кордоні план Росії та Білорусі провалився", – йдеться у повідомленні.

Довідка

З початку вересня було зафіксовано 195 спроб нелегального перетину польсько-білоруського кордону.

У серпні служба зафіксувала 2,8 тис. нелегальних спроб перетину кордону з Білорусі.

За даними Прикордонної служби, з початку року було зафіксовано 21 тис. спроб нелегального перетину польсько-білоруського кордону. Цього року на кордоні з білоруссю було виявлено мігрантів з 50 різних країн.

Як зазначається, у 2022 році вздовж 186-кілометрового кордону з білоруссю був побудований сталевий бар'єр висотою 5,5 метра, який є основним елементом захисту цього кордону від нелегальної міграції. Його доповнює система камер і датчиків, яка була побудована вздовж 206 км цього кордону і вже повноцінно використовується польськими прикордонними службами.

У 2024 році будівництво такого електронного бар'єра також має розпочатися вздовж річки Буг у Люблінському воєводстві, а також річок Свіслоч та Істочанка у Підляському воєводстві. Компанії, які будуть будувати ці дамби, повинні бути обрані до кінця 2023 року, а інвестиції будуть фінансуватися з фондів ЄС. На берегах річок у прикордонній смузі доріг будуть встановлені камери та датчики руху.

Як повідомлялося, Польща та країни Балтії звинувачують білорусь та рф у гібридній агресії із застосуванням штучно створеного міграційного потоку на кордоні. Зазвичай спроби здійснюють іноземці з Близького Сходу та країн Африки.

Нагадаємо, вранці, 13 вересня, Естонія приєдналася до Латвії та Литви та заборонила в'їзд автомобілів з номерами російської федерації, дослухавшись рекомендацій Європейської комісії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: