fbpx
Сьогодні
11:33 24 Вер 2023

Ігнат: весь Крим нашпигований російськими системами ППО, але окупанти не можуть впоратися з іноземними ракетами

Фото: ПС ЗСУ

Тимчасово захоплений росіянами український Крим нашпигований російськими системами протиповітряної оборони, проте загарбники не можуть справитися з західними ракетами, якими атакує півострів Україна.

Про це розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Як зазначив полковник, останні результати ударів по тимчасово окупованому півострову демонструють, наскільки потрібними й дієвими для України зараз є крилаті ракети партнерів.

Речник впевнений, що Україна зможе отримати далекобійні ракети ATACMS від Сполучених Штатів, бо все більше з'являється новин про це. Він висловив сподівання, що Німеччина також передасть свої Taurus.

"Тепер у нас є така ж зброя і ще краща. Противник не може збивати ці ракети, попри те, що у них є "супер ППО". Так, якась кількість, може, і збивається, але, як ми бачимо, ракети долітають. Крим, який нашпигований засобами ППО, не може впоратися з крилатими ракетами західного виробництва", – сказав Ігнат.

Що відомо про атаки на Севастополь

Нагадаємо, що сьогодні, 22 вересня, у тимчасово захопленому Севастополі Кримського півострова двічі за добу пролунали потужні вибухи. Над містом чули проліт ракет.

Окрім того, 20 вересня Сили оборони уразили командний пункт Чорноморського флоту рф поблизу Севастополя.

Унаслідок цього, щонайменше 9 осіб загинули, ще 16 отримали поранення різного ступеня тяжкості: серед них знаходяться і генерали рф.

А 16 вересня унаслідок ударів по Севастополю ракетами та морськими дронами Сили оборони України пошкодили два кораблі Чорноморського флоту рф, серед них один підводний човен.

Нагадаємо, що у тимчасово окупованого Криму, під ранок 29 квітня, у мікрорайоні Козача Бухта Севастополя сталася масштабна пожежа – спалахнув резервуар із паливом.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: