fbpx
Сьогодні
14:24 23 Вер 2023

Відплата за "прогули": у Парламенті назвали імена нардепів, у яких зняли зарплату

Фото: Reuters

Низка народних депутатів, які не з'являються на засіданнях Верховної ради, не отримують зарплату: оприлюднили список відомих імен, які не мають бажання працювати.

Про це розповів спікер парламенту Руслан Стефанчук в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Як зазначив голова Верховної Ради, зарплатню не отримають нардепи:

  • Анжеліка Лабунська (фракція "Батьківщина");
  • Ігор Палиця (депутатська група "За Майбутнє");
  • Степан Івахів (депутатська група "За Майбутнє");
  • Федір Христенко (заборонена партія "ОПЗЖ");
  • Сергій Шахов (депутатська група "Довіра").

Стефанчук також зазначив, що за регламентом надсилає "прогульникам" листи з вимогою з'являтися на засідання. Однак спікер Парламенту не уточнив, хто з названих нардепів знаходиться за кордоном.

"Ви повинні зрозуміти теж одну річ: у нас від початку війни понад 10 народних депутатів перебувають за межами України. І ми зробили все для того, щоб вони в передбачений Конституцією спосіб, а не свавільно склали свої повноваження", підкреслив голова ВРУ.

Що відомо про народних депутатів, які не відвідують сесійну залу Верховної Ради України.

З початком російської агресії у мережі спалахнуло декілька скандалів з народними депутатами. Зокрема, через те, що вони покинули Україну або, прикриваючись робочими відрядженнями, відпочивали за кордоном.

Так, наприкінці серпня Андрія Холодова позбавили депутатського мандата. Як тоді з'ясували, колишній парламентар виїхав за кордон півроку тому та зараз продовжує там перебувати. За даними ЗМІ, Холодов був на Кіпрі разом з сім'єю.

Також, генеральний прокурор, посилаючись на матеріали Державного бюро розслідувань, повідомив про підозру службовому підробленні для виїзду за кордон народному депутату Олександру Дубінському.

До того ж, журналісти зафіксували, як народний депутат Богдан Торохтій використовує придбаний у березні 2023 року Mercedes-Benz EQS, та знайшли докази виїзду на море за кордон під час воєнного стану.

Відмітимо, як раніше повідомляла Рубрика,у народного депутата Нестора Шуфрича Служба безпеки України проводить обшуки. Правоохоронці завітали до його будинку у п'ятницю вранці, 15 вересня.

Печерський суд Києва відправив під арешт на 60 діб без можливості внесення застави.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: