Рішення для перемоги: європартнери надали спецобладнання для українських собак-саперів

Європейські партнери передали Національній поліції України 16 нових причепів, обладнаних для перевезення службових собак. Таке обладнання допоможе поліцейським виконувати завдання на деокупованих та територіях, наближених до проведення бойових дій.

Про це повідомили на порталі МВС, пише Рубрика.

У чому проблема?

Собаки під час війни працюють нарівні з людьми. Чотирилапі помічники саперів виявляють міни, саморобні вибухові пристрої, снаряди, ракети, що не розірвалися — словом, весь той смертельно небезпечний набір, який залишив на нашій землі "руській мір".

Фото: портал МВС

Собакам, які шукають і виявляють міни та інші вибухонебезпечні предмети, захисне спорядження потрібне більше навіть, аніж людям. Адже вони першими йдуть обстежувати територію.

Яке рішення?

16 нових причепів, обладнаних для перевезення службових собак, отримали кінологічні підрозділи різних областей України. Таке обладнання допоможе поліцейським виконувати завдання на деокупованих та територіях, наближених до проведення бойових дій.

Як це працює?

До церемонії передачі обладнання долучився голова Консультативної Місії Європейського Союзу Рольф Холмбо.

Фото: портал МВС

Перед поліцією постають нові виклики, тож правоохоронці мають ооперативно реагувати на них. Рольф Холмбо зазначив — Місія Європейського Союзу допомагає українським партнерам відновити роботу на деокупованих територіях.

"Щодня ви демонструєте всьому світу вашу надзвичайну рішучість, аби вийти з цієї війни переможцями і захистити свою землю. І ми докладаємо зусиль, аби надати вам додаткове обладнання, додаткові транспортні засоби, такі спеціалізовані, які ми передаємо сьогодні, а також засоби особистого захисту, медичні, техніку, щоб підтримати вас в роботі на деокупованих територіях", — сказав голова Консультативної Місії ЄС.

Фото: портал МВС

Основні завдання нині для службових собак — виявлення зброї, мін, предметів, що не вибухнули. Особливо на деокупованих територіях. Це завдання є критично важливими та вимагає належного транспортування службових собак до місць виконання їхньої роботи в умовах небезпеки.

Тож спеціальні причепи отримали кінологи Донецької, Чернігівської, Київської, Херсонської, Полтавської, Вінницької, Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської, Львівської, Рівненської, Чернівецької, Черкаської, Хмельницької, Житомирської областей та м. Києва.

Фото: портал МВС

Геннадій Федорюк розповів партнерам про невластиві функції, які зараз виконують поліціянти, та подякував представникам КМЄС за підтримку, яку вони надають в умовах війни.

Своєю чергою, голова Консультативної Місії Європейського Союзу Рольф Холмбо зазначив, що Місія зі свого боку також адаптує свою роботу, аби допомогти українським партнерам відновити роботу на деокупованих територіях.

Нагадаємо, що під час війни, службові собаки допомагають у розмінуванні, евакуації, інспектують вулиці, а ще займаються психологічною допомогою. Саме у Національній поліції Київщини працює єдина в Україні собака емоційної підтримки.

Раніше ми розповідали про те, як нацгвардійці з Миколаєва, що працюють кінологами пройшли курс надання першої ветеринарно-медичної допомоги службовим собакам.

Також ми розповідали історію порятунку службових собак із Луганщини.

Свіжі дописи

  • Новини

У російській Волгоградській області БпЛА атакував потяг з паливом

У Волгоградській області російської федерації в ніч проти вівторка безпілотник атакував вантажний поїзд, який перевозив… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Україна отримає від Німеччини нову систему протиповітряної оборони IRIS-T у травні

Німеччина передасть Україні систему протиповітряної оборони IRIS-T у травні. Про це повідомив посол ФРН в Україні Мартін… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Президент США підписав закон, що забороняє імпорт з рф збагаченого урану

Глава Сполучених Штатів Джо Байден підписав двопартійний закон, який забороняє імпорт з російської федерації збагаченого… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Секретар РНБО: на півночі Харківщини росія задіяла для наступу понад 30 тисяч солдатів

Російська федерація зібрала на кордоні з Харківською областю України близько 50 тисяч солдатів, зокрема у… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Українські захисники знищили ще 1400 окупантів, літак та понад 10 танків

Минулої доби, 13 травня, Сили оборони ліквідували ще 1400 загарбників, таким чином загальні втрати російських… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

ISW: пріоритетом для військ рф, ймовірно, є створення у Харківській області буферної зони, а не просування вглиб регіону

13 травня російські війська продовжували тактично значущі наступи на північ і північний схід від міста… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.