fbpx
Сьогодні
12:55 19 Вер 2023

Глава Пентагону: найближчим часом до України прибудуть танки Abrams

Фото: Georgi Paleykov/NurPhoto

Україна незабаром отримає від Сполучених Штатів танки M1 Abrams

Про це 19 вересня на відкритті засідання контактної групи з питань оборони України, відомої як "формат Рамштайн" заявив Глава Пентагону Ллойд Остін.

"З часу нашої останньої зустрічі Сполучені Штати виділили додаткові пакети допомоги у сфері безпеки на загальну суму понад 2 мільярди доларів. Ці пакети включають терміново необхідні протиповітряну оборону, боєприпаси та обладнання для розмінування…

І я радий повідомити, що танки M1 Abrams, щодо яких Сполучені Штати раніше зобов'язалися, незабаром надійдуть в Україну", зазначив Остін.

Перша партія танків Abrams, які США надають Україні, була схвалена до відправки на початку серпня.

Окрім того, зазначимо, що в одному з останніх пакетів допомоги від США містяться снаряди зі збідненим ураном для Abrams.

Як писала Рубрика, 19 вересня, на базі ВПС США "Рамштайн" на німецькій землі Райнланд-Пфальц розпочалося 15-те засідання Контактної групи з питань оборони України.

Відмітимо, що це перша зустріч для Рустема Умерова на посаді голови оборонного відомства України.

Остін почав свою промову зі слів подяки колишньому міністру оборони України Олексію Резнікову "за його важку працю та відданість і за все, що він зробив для вільної України в безпечному світі".

Водночас Остін привітав нового очільника Міноборони України та зазначив, що вже мав з Умєровим "гарну розмову".

Що відомо про танки Abrams для українських військових

Нагадаємо, що у Білому домі оголосили про намір відправити танки Abrams в Україну ще в січні цього року.

США пішли на цей крок після кількамісячних наполягань на тому, що ці танки занадто складні й важкі в обслуговуванні та ремонті, щоб спонукати Німеччину до постачання її танків Leopard.

Як писала Рубрика, 15 травня, міністерство оборони США підтвердило прибуття 31 танка Abrams в Німеччину для навчання українських екіпажів.

Нагадаємо, що США виділили для України 31 танк Abrams у рамках танкової коаліції. Спочатку Пентагон заявив, що збирається замовити для ЗСУ нові танки. Проте згодом вирішили відправити танки M1A1 Abrams. Їх модифікують для українських військових.

Представник Пентагону генерал Пет Райдер заявив, що перехід на відправлення вже відремонтованих корпусів, оснащених сучасними системами озброєння, дозволить техніці швидше потрапити на поле бою.

Глава Пентагону заявив, що Abrams, які пройдуть модифікацію, надійдуть в Україну на початку осені. Водночас у Міноборони України наголосили, що ці танки не будуть брати участь у контрнаступі, оскільки українські танкісти лише готуються розпочати навчання.

Очікують, що навчання триватимуть близько 10 тижнів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: