fbpx
Сьогодні
16:11 18 Вер 2023

Рішення для перемоги: Південна Корея надасть Україні дві машини для прориву мінних полів "Rhino"

English version here

Україна отримає від Південної Кореї дві машини для розриву мінних загороджень K600 "Rhino".

Про це повідомляє The Chosun Ilbo, пише Рубрика.

У  чому проблема?

Розмінування є одним із найскладніших завдань у польових умовах. 

На даний час ЗСУ розпочали наступ і їм потрібна техніка, яка  допоможе нашим військовим проходити мінні поля ворога, котрі в свою чергу є складової ешелонованої оборони рашистів, розгорнутої на тимчасово окупованих територіях Півдня України.

російські окупанти роблять ставку на фортифікацію як засіб "загальмування" руху вперед наших військ, тому Силам оборони України важлива будь-яка інженерна техніка, що підтримуватиме механізовані підрозділи в бою.

Яке рішення?

Південна Корея відправить в Україну дві машини для розриву мінних загороджень K600 "Rhino".

Як це працює?

"Нещодавно уряд вирішив відправити в Україну два тральщики якомога швидше на додаток до попередньої партії старих міношукачів. Це сталося після термінового прохання та обіцянки президента Юн Сук Йоля підтримати Україну", – повідомило джерело агентства.

Зазначається, що хоча "Rhino" не є летальною зброєю, ці машини є найбільш бойовою технікою, яку Південна Корея досі відправляла в Україну.

Також повідомляється, що уряд ухвалив таке рішення після зустрічі лідера Північної Кореї Кім Чен Ина з президентом росії володимиром путіним, під час якої обидві сторони, як вважають, уклали угоди щодо зброї.

Однак, через "стурбованість реакцією росії" уряд проситиме Україну використовувати транспортні засоби лише для гуманітарних операцій.

Нагадаємо, під час сесії саміту G20 президент Південної Кореї Юн Сок Йол пообіцяв додатково надати 2,3 млрд доларів допомоги Україні.

Україна та Республіка Корея домовилися про розробку проєктів з відновлення інфраструктури із залученням корейського досвіду високих технологій та інвестицій корейського бізнесу.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: