fbpx
Сьогодні
Фото 15:42 18 Вер 2023

Опублікували фото ураженого в Севастополі підводного човна рф "Ростов-на-Дону

Фото: mil.ru

Дослідницька група Conflict Intelligence Team (CIT) опублікувала фото російського підводного човна "Ростов-на-Дону", який 13 вересня зазнав пошкоджень під час атаки на судноремонтний завод у тимчасово окупованому Севастополі.

Про це CIT пише в Telegram, інформує Рубрика.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України нам підтвердили справжність фото.

Судячи з фотографій, підводний човен рф зазнав двох ударів. Одне з місць ураження розташоване зверху в носовій частині субмарини. Друге — на правому борту човна.

Норвезький аналітик Тур Аре Іверсен, до якого звернулися в CIT, вважає, що обидва влучання пробили міцний корпус субмарини. Унаслідок пошкодження дістали торпедний і житловий відсіки, а також, можливо, допоміжні приміщення.

А втім, за знімками зовні незрозуміло, наскільки вигоріли інші відсіки — це залежить від того, чи були закриті люки між ними.

Нагадаємо, в соцмережах уже публікували кадри пошкодженого великого десантного корабля "Мінськ", а також човна "Ростов-на-Дону". Але пошкодження останнього можна було оцінити тільки із супутникових знімків.

Довідка

Нагадаємо, що у ніч на 13 вересня у тимчасово окупованому Севастополі пролунали потужні вибухи: окупаційна "влада" міста підтвердила пожежу на судноремонтному заводі в районі Кілен-балки.

У оборонному відомстві загарбників наголосили, що цієї ночі було завдано "удару десятьма крилатими ракетами" по судноремонтному заводу ім. С. Орджонікідзе у Севастополі.

За твердженням російського міноборони, окупаційні засоби протиповітряної оборони збили 7 крилатих ракет, а патрульний корабель "Василь Биков" знищив "усі безекіпажні катери".

Однак "унаслідок влучання крилатих ракет противника дістали пошкодження два кораблі, що перебувають на ремонті", повідомило Міноборони рф.

Окрім того, за даними британської розвідки, підводний човен "Ростов-на-Дону" та десантний корабель "Мінськ" отримали критичні ушкодження у результаті удару України.

Аналітики вважають, що будь-які зусилля з повернення підводного човна до ладу, ймовірно, займуть багато років і коштуватимуть сотні мільйонів доларів.

Своєю чергою, у ГУР заявили, що росія навряд чи зможе відновити пошкоджені підводний човен і корабель.

Воїни ССО пізніше розповіли деталі атаки ракетами по кораблях в Севастополі. На човнах група підійшла до безпечного місця й дісталася берега завдяки підводним засобам.

Під час ураження кораблів група коригувала вогонь і підтверджувала знищення цілей. Після цього українські бійці успішно здійснили ексфільтрацію — тобто покинули вороже середовище, перемістившись у безпечне місце.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: