fbpx
Сьогодні
Фото 22:42 17 Вер 2023

У Києві з'явився новий стінопис, присвячений воїну "Азова"

Фото: Фейсбук-сторінка Віталія Гідевана

У столиці з'явився мурал, присвячений бійцю "Азова" Андрію Огороднику на позивний "Оджос". Воїн з перших днів повномасштабного вторгнення росіян боронив рідний Київ.

Про це повідомляє один із авторів мурала, художник Віталій Гідеван на своїй сторінці у Facebook, інформує Рубрика.

Він зазначив, що новий мурал присвячений бійцю "Азова" Андрію Огороднику на позивний "Оджос", який з перших днів повномасштабного вторгнення боронив рідний Київ, а потім полетів до заблокованого Маріуполя на допомогу бійцям "Азову".

Фото: Фейсбук-сторінка Віталія Гідевана

"24 лютого 2022 року він добровольцем долучився до підрозділу ТрО "Азов-Київ". На Київщині Оджос із побратимами тримав позиції в районі сіл Мощун, Горенка і Пуща-Водиця. 25 березня Оджос разом з іншими добровольцями відправився на підсилення у місто Маріуполь, де приєднався до бійців "Азову"", – повідомив у своєму дописі Віталій Гідеван.

15 квітня Оджос разом із бійцями свого підрозділу здійснив прорив на "Азовсталь", де і загинув від уламкового поранення 26 квітня 2022 року.

Того дня по його позиції був приліт із 82-мм міномета. Кілька годин воїна намагались врятувати азовські медики, але марно. Андрію було лише 23 роки.

Фото: Фейсбук-сторінка Віталія Гідевана

Мурал був створений за ініціативою мами бійця Світлана Лисенко та з допомогою не байдужих людей, які сприяли у організації створення муралу.

Художники написали, що вдячні за сприяння у цій роботі депутату Київради (Депутатська фракція Політичної партії "Європейська Солідарність") Олександру Міщенку.

Стінопис розмістили на стіні будинку по вулиці Новаторів, 22-в.

До слова, до Дня Незалежності України Віталій Гідеван та Олена Нойна створили мурал на Оболоні. Цей малюнок розташований у школі №240 Оболонського району й буде кожного дня тішити її відвідувачів.

"Адже діти — цвіт нації, вільної, красивої та незалежної України!"— написав митець.

Перед тим, у співавторстві з колегою майстри стінопису створили у Прилуках мурал на честь Миколи Яковченка, який увійшов до списку ТОП-25 муралів світу за травень 2023 року.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: