fbpx
Сьогодні
16:39 16 Вер 2023

Більше дронів - більше атак: Федоров анонсував збільшення виробництва БпЛА в десятки разів

English version here

Фото: Ілюстративне

До кінця поточного року Україна збільшить виробництво дронів у близько 140 разів. відповідно кількість ударів по російських кораблях теж збільшиться.

Про це розповів віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, повідомляє Reuters.

"Буде більше безпілотників, більше атак і менше російських кораблів. Це точно", – заявив Федоров.

Як підкреслив міністр цифрової трансформації, у порівнянні з минулим роком, вже до кінця 2023 року виробництво безпілотників в Україні зросте приблизно в 120-140 разів.

Федоров наголосив, що сьогодні тестуються системи штучного інтелекту, які допоможуть знаходити цілі за кілька кілометрів й наводити на них БпЛА навіть у разі застосування радіоелектронної боротьби.

"Наразі це все на стадії тестування, але деякі безпілотники, які ми купуємо, використовують штучний інтелект для розпізнавання цілей. У лісі він може виявити ціль і розпізнати, чи це людина, чи танк, чи певний транспортний засіб. Ці технології активно використовуються", – відзначив Федоров.

Нагадаємо, що український уряд пропонує, починаючи із четвертого кварталу 2023 року, скеровувати ресурс від оподаткування ПДФО виплат військовим, який дотепер акумулювався в місцевих бюджетах, на виробництво дронів, озброєння та боєприпасів.

Що відомо про враження кораблів флоту рф

Нагадаємо, що у ніч на 13 вересня у тимчасово окупованому Севастополі пролунали потужні вибухи: окупаційна "влада" міста підтвердила пожежу на судноремонтному заводі в районі Кілен-балки.

"Унаслідок влучання крилатих ракет противника дістали пошкодження два кораблі, що перебувають на ремонті", повідомило Міноборони рф.

Окрім того, за даними британської розвідки, підводний човен "Ростов-на-Дону" та десантний корабель "Мінськ" отримали критичні ушкодження у результаті удару України.

Своєю чергою, у ГУР заявили, що росія навряд чи зможе відновити пошкоджені підводний човен і корабель.

Також, 14 вересня, морський дрон СБУ влаштував "бавовну" ракетному кораблю "Самум" недалеко від входу у Севастопольську бухту.

Окрім того, 3 вересня захисники Збройних сил України у Чорному морі знищили російський катер "Тунець". Під час операції було ліквідовано 6 окупантів.

Своєю чергою, співробітники СБУ повідомили, що провели спеціальну операцію в бухті Новоросійська, під час якої пошкодили великий десантний корабель "Оленьогірський гірник".

А у ніч на 5 серпня, представники української Служби безпеки провели операцію з підриву великого російського нафтового танкера SIG, який транспортував пальне для російських загарбників.

Зазначимо, що з початку війни українські сили ліквідували 18 російських кораблів та катерів у тому числі флагман крейсер "москва".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: