fbpx
Сьогодні
10:55 14 Вер 2023

Ворожий ЗРК "Тріумф" знищено: СБУ та ВМС біля Євпаторії провели унікальну спецоперацію

Фото: doblest.club

У ніч на 14 вересня військова контррозвідка Служби безпеки та Військово-морські сили України провели унікальну спеціальну операцію поблизу Євпаторії півострова Крим, знищивши російський комплекс протиповітряної оборони "Тріумф" вартістю 1,2 млрд дол. США.

Про це повідомив співрозмовник УП в СБУ.

Як зазначив співрозмовник, по цілі ефективно відпрацювали безпілотники та ракети "Нептун".

Повідомляють, що спочатку безпілотники СБУ вразили радари та антени, які є "очима" комплексу.

Євпаторія вибухи

А після виведення з ладу радіолокаційних станцій, підрозділи ВМС двома крилатими ракетами "Нептун" вдарили по пускових комплексах С300/400 "Тріумф".

За словами співрозмовника, росіян у Криму очікують ще нові сюрпризи.

Як відомо, С-400 Тріумф — російська зенітна ракетна система великого і середнього радіуса дії, ЗРК нового покоління. Його використовують для ураження авіації та балістичних ракет. Ціна одного комплексу — близько $1,2 мільярда.

Нагадаємо, що уранці на 14 вересня в тимчасово окупованій кримській Євпаторії було чути потужні вибухи: російське Міноборони заявило про атаку безпілотників на півострів.

Своєю чергою, голова Служби безпеки України Василь Малюк наголошував, що нещодавні атаки надводних безпілотників на російські кораблі проводилися у територіальних водах України, а тому вони є законними.

Що відомо про вибухи в Криму

Нагадаємо, останнім часом в окупованому Криму все частіше лунають вибухи. У більшості випадків вони пов'язані з успішними ударами наших захисників по накопиченню ворожих солдатів, техніки та складах з боєприпасами.

Раніше повідомлялось, 9 вересня, в окупованому Криму пролунало чотири потужні вибухи поблизу міста Старий Крим на півдні півострова (Кіровський район АРК) неподалік військового полігону російських окупантів.

Окрім того, 23 серпня було знищено російську зенітно-ракетну систему великого та середнього радіусу дії С-400 "Тріумф". Ліквідована як сама установка, так і встановлені на ній ракети і особовий склад, що знаходився поруч.

А напередодні, 13 вересня, внаслідок атаки на тимчасово окупований Севастополь відбулися пошкодження російського великого десантного корабля та підводного човна.

Україна застосувала британські крилаті ракети Storm Shadow для масштабного удару по штабу Чорноморського флоту росії в окупованому Криму.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: