Українські воїни на лівобережжі Херсонщини потопили шість ворожих катерів за добу

Протягом минулої доби військові ЗСУ знищили шість російських катерів, які намагалися маневрувати серед островів на тимчасово окупованому лівобережжі Херсонщини, аби закріпитись на позиціях.

Про це в ефірі "Радіо Свобода" повідомила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк, інформує Рубрика.

"На даному етапі можемо сказати, що ворог продовжує активізуватися там (на лівому березі – ред.). Вишукує способи забезпечити собі більш щільну оборону, в тому числі – з напрямку самого Дніпра, з води. Але мінус шість човнів – це дуже красномовне, переконливе зведення, яке ми можемо зараз говорити за минулу добу. Так завершилась їхня спроба закріпитися на тих позиціях, з яких попередньо були вибиті", – сказала Гуменюк.

Вона додала, що ЗСУ продовжують нищити особовий склад, техніку росіян, з якої вони намагаються обстрілювати правий берег Херсонщини.

Довідка

Керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" розповіла, що ситуація в морі залишається стабільно напруженою: у Чорному морі немає ракетоносіїв ворога на бойовому чергуванні, але корабельне угруповання потужно розгорнуто і постійно маневрує.

За її словами, станом на 11 вересня перебувають 9 одиниць у Чорному та одна в Азовському морі.

"Викривають надводну обстановку, збирають оперативні дані і продовжують переховуватись за цивільним судноплавством. Вони знаходяться в умовно безпечному для себе, як вони вважають, районі – на відстані 100 морських миль від контрольованого Україною берега, в напрямку південно-східного узбережжя Криму і далі до Новоросійська. Там розгорнуте корабельне угруповання ворога, воно маневрує, оскільки лишатися на одному місці їм дуже не спокійно. Саме така тактика обрана як одна з протидій морським дронам, про які вони так багато говорять і яких так очікують", – сказала Гуменюк.

За даними Генштабу на ранок понеділка, 11 вересня, втрати ворога у війні в Україні склали 19 кораблів (катерів).

Як повідомляла Рубрика, українська морська авіація у північно-західній частині Чорного моря знищила російський катер типу "Тунець".

Фактично основний меседж у випадку зі знищенням  катеру "Тунець" російських загарбників у Чорному морі – це те, що будь-яка така висадка росіян закінчуватиметься подібним фіналом.

Свіжі дописи

  • Новини

Артилерія та ППО: Данія виділила 750 млн євро на військову допомогу Україні

16 травня, данський уряд вирішив виділити Україні новий пакет військової допомоги на 750 млн євро,… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

Дуда під час поїздки до Катару заохочував місцевий бізнес до відбудови України

Під час візиту до Катару президент Польщі Анджей Дуда розповів про можливості для місцевого бізнесу… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

Серед поранених очільник МВА: окупанти касетними боєприпасами обстріляли Вовчанську громаду

16 травня російські агресори вдарили касетними боєприпасами по селу Вовчанської громади Харківської області, внаслідок чого… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

У низці областей та Києві сьогодні знову вводитимуть графіки відключення світла, – ДТЕК

16 травня, починаючи з 16:00 у Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій та Одеській областях будуть застосовуватись… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

На Харківщині внаслідок російських обстрілів загинули двоє жінок

Ворог продовжує обстріли Харківщини. В області внаслідок російських обстрілів двоє жінок загинули, четверо постраждали. Відкрито… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

Glovo, Favbet Tech і не тільки: міністерка економіки Свириденко скасовувала наказ про бронювання працівників низки компаній

Перша віцепрем'єр-міністерка України - міністерка економіки України Юлія Свириденко скасовує наказ про бронювання працівників Glovo,… Читати більше

Thursday May 16th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.