fbpx
Сьогодні
Фото 15:58 10 Вер 2023

Окупанти розробили нове укриття літаків для захисту від українських дронів

English version here

Фото: Fighterbomber

Російські загарбники почали будувати нові укриття над літаками, щоб захистити їх від атак українських безпілотників.

Світлини, де добре видно нові "ноу-хау" від окупантів, оприлюднив російський пропагандист Fighterbomber (Ілля Туманов).

Він розповідає, що таке укриття було розроблене за декілька днів. З його слів, воно може використовуватися практично для всіх типів літаків тактичної авіації та деяких типів гелікоптерів.

За необхідністю, спереду та ззаду укриття можуть додаватися брезентові завіси, що просочені вогнетривкими речовинами.

російський літак захист

Фото: Fighterbomber

Як зазначають, таке укриття коштує близько десяти мільйонів рублів (102 тисячі доларів) і його російським військовим подарувало одне з підприємств.

Найімовірніше такий захист без додаткового покриття не зможе зупинити дрони з уламково-фугасною бойовою частиною.

Саме на 27 серпня військова контррозвідка СБУ атакувала військовий аеродром у Курську використовуючи "картонні" дрони з уламково-фугасною бойовою частиною

Туманов заявляє, що це рішення не офіційне і експлуатація подібних захисних споруд без відповідного рішення у Москві може призвести до юридичної відповідальності.

"Бо абсолютно незрозуміло, як і на якій підставі буде узгоджуватися технічна документація подібних споруд, як їх ставитимуть на баланс і хто платитиме мульйони, або банально сяде, якщо в процесі експлуатації від нього відвалиться якась балка й наверне якусь дорогу запчастину в літабли, або знесе голову якомусь військовослужбовцю. Або намагаючись зарулити, льотчик у нього вріжеться", резюмував російський пропагандист.

Нагалаємо, як раніше повідомляла Рубрика, у Саратовській області рф на аеродромі "Енгельс" росіяни захищають турбогвинтові стратегічні бомбардувальники Ту-95 автомобільними шинами.

Фото: Tatarigami_UA

Окрім того російські медіа оприлюднили фото винищувача-бомбардувальника Су-34 з кустарним захистом у вигляді шин.

російський літак Су захист шинами

Невідомо, чи буде такий захист ефективним враховуючи легкозаймистість шин і складність їх гасіння.

Також невідомо чи зможе таке покриття захистити фюзеляж літаків від уламків враховуючи те, що після встановлення шин велика площа фюзеляжу залишається не закритою.

Нагадаємо, у ніч проти 30 серпня вибухи пролунали відразу в кількох регіонах рф: Псковській, Брянській, Калузькій, Орловській, Рязанській, Тульській та Московській областях. Росіяни були в люті від тверджень МО РФ про "ефективну роботу" ППО. Особливо шокував росіян феєрверк на псковському військовому аеродромі, в результаті якого було знищено відразу кілька бортів.

В Головному управлінні розвідки України підтвердили, що на аеродромі у Пскові було знищено та пошкоджено літаки окупантів. Попередньо ліквідовано чотири транспортні Іл-76.

Рубрика:
Спорт Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: