Прогноз погоди на вихідні 9–10 вересня: на нас чекає чудовий вікенд

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних в Україні без перебільшення буде прекрасною: в одних областях усе ще по-літньому тепло, в інших — трохи прохолодніше, але скрізь комфортно і без дощів.

Погода в суботу 9 вересня

У суботу найтепліше буде на Закарпатті — тут термометри покажуть до +29 °С. У західних та південних областях очікуються +23…+26 °С. На півночі, південному сході та в центрі повітря прогріється до +21…+23 °С. Найпрохолодніше буде в Донецькій та Луганській областях — +15…+18 °С.

На всій території України прогнозується мінлива хмарність без опадів. У таку погоду мешканці Луцька, Житомира, Миколаєва, Луганська та Вінниці зможуть гарно відсвяткувати дні народження своїх рідних міст, а всі синефіли країни — День українського кіно.

Погода в неділю 10 вересня

Наприкінці тижня на заході та півдні країни очікуються комфортні +23…+26 °С (на Закарпатті — до +29 °С), у центрі — +21…+24 °С. У північних та східних регіонах температура вдень становитиме +20…+23 °С.

По всій Україні прогнозується мінлива хмарність без дощів, тому вирушайте на прогулянку за «натуральним» вітаміном D — подарунком лагідного осіннього сонця.

Погода у понеділок 11 вересня

Погода на початку тижня продовжить тішити теплом. На заході та півдні країни термометри покажуть +25…+27 °С, на півночі та в центрі — до +23…+25 °С, на сході — +20…+23 °С.

Алергікам рано розслаблятися

По всій країні продовжує цвісти амброзія, тому лікарі так само не рекомендують алергікам прогулянки з 10:00 до 18:00, оскільки в цей час концентрація пилку в повітрі максимальна. І не забувайте про щоденне вологе прибирання!

Будьте обережні на природі

На півдні, півночі, в центрі (крім Вінницької області), а також на Харківщині, Донеччині, Тернопільщині та Рівненщині у ці вихідні очікується надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Будьте обережні у поводженні з вогнем, зокрема, заправляючи автомобіль, — найменша іскра може стати причиною пожежі.

Народні прикмети та вірування

На Пімена, 9 вересня, слов'яни традиційно ворожили за горобиною. Якщо ягід на деревах було багато, осінь мала бути дощовою, а зима — суворою, невелика кількість ягід на гілках віщувала суху осінь.

Якщо 10 вересня, на Ганну Пророчицю, день був сонячний, то осінь чекали довгу і теплу, з рідкими дощами. Якщо ж до цього дня верби скидали листя, а в оселі та на вулиці знаходили багато свіжого павутиння, готувалися до ранньої зими.

Свіжі дописи

  • Новини

Сирський: для досягнення переваги над ворогом потрібно змінити оборонну та наступальну психологію

Українським Силам оборони необхідно змінити оборонну та наступальну психологію, що буде важливим кроком на шляху… Читати більше

Wednesday June 12th, 2024
  • Новини

Через негоду, що вирує у Київській області, в регіоні застосовують нові аварійні відключення

У Київській області через негоду, що супроводжується сильним вітром та рясними дощами, діють нові аварійні… Читати більше

Wednesday June 12th, 2024
  • Новини

У Мін’юсті заявили, що без військового квитка можуть бути недоступні “сотні, якщо не тисячі” державних послуг

Громадянам України, які є військовозобов'язаними, можуть обмежувати надання державних послуг без військово-облікових документів, при чому… Читати більше

Wednesday June 12th, 2024
  • Новини

У рф заявили, що ракети вночі атакували окупований Крим

Уночі та під ранок 12 червня у тимчасово окупованому Криму та Севастополі лунали гучні вибухи,… Читати більше

Wednesday June 12th, 2024
  • Новини

На заходи для покращення української протиповітряної оборони Норвегія виділить 240 млн євро

У Норвегії заявили про виділення 240 млн євро для України на заходи щодо покращення протиповітряної… Читати більше

Wednesday June 12th, 2024
  • Новини

У Московській області партизани знищили станцію супутникового зв’язку

У Московській області російської федерації агент партизанського руху провів диверсію, знищивши ворожу станцію супутникового зв'язку… Читати більше

Wednesday June 12th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.