Як тільки агітатори зайдуть в окопи – Україна програє: Данілов щодо виборів під час війни

Якщо Україна буде проводити вибори під час бойових дій, то вона програє війну проти російської федерації.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов в ефірі "Сніданку з 1+1".

Як зазначив очільник РНБО, зараз Україну починають закликати проводити вибори під час повномасштабної війни.

"Я можу сказати: щойно агітатори зайдуть у окопи — ми програємо. Не може агітація бути в окопах, а наші люди перебувають в окопах. А завдання держави досить просте — забезпечити голосування кожного", підкреслив Данілов.

Секретар Ради нацбезпеки також згадав переселенців, які перебувають за кордоном.

"Людям, які починають давати поради, треба розуміти, що треба жити у наших реаліях, а не в реаліях, де все добре, немає вибухів", зауважив секретар РНБО.

Що відомо про вибори в Україні у 2024 році

Нагадаємо, що 29 жовтня в Україні мали б відбутися парламентські вибори, однак під час дії воєнного стану така можливість заборонена законом. Також, вже у 2024 році в Україні мають відбутися президентські вибори. Вони заплановані на кінець березня.

Президент Володимир Зеленський вважає, що проведення виборів найближчим часом забере увагу українців та світу від головного – від процесу відновлення миру. Окрім того організувати вибори в умовах бойових дій складно, а також це суперечить законодавству.

Своєю чергою, сенатор США Ліндсі Грем 24 серпня заявив, що в Україні у 2024 році мають відбутися вибори, попри введений воєнний стан.

Президент Володимир Зеленський розповів, що готовий провести вибори, якщо союзники нададуть Україні відповідну допомогу. Зокрема, мова йде про 5 млрд, та про західних спостерігачів у тому числі й в окопах.

Пізніше сенатор Ліндсі Грем закликав союзників надати Україні фінансову та технічну допомогу для проведення виборів у 2024 році.

Також Рубрика повідомляла, що голова Верховної ради України Руслан Сефанчук оголосив обговорення питання виборів під час війни.

Зазначимо, що Володимир Зеленський хоче в Україні корупцію прирівняти до державної зради. Це буде діяти до кінця воєнного стану в країні.

Свіжі дописи

  • Новини

Бачимо, до чого готується окупант, буде йому відповідь: Зеленський провів нараду з військовими

9 травня президент  Володимир Зеленський провів нараду з керівництвом Сил оборони: обговорили прискорення постачання зброї… Читати більше

Thursday May 9th, 2024
  • Новини

Світовий Конгрес Українців пропонує долучитися до віртуальної хвилі з нагоди Дня вишиванки: навіщо це рішення

Світовий конгрес українців проведе віртуальну хвилю до Дня вишиванки – 2024, яка має на меті… Читати більше

Thursday May 9th, 2024
  • Новини

Для економії електроенергії у столиці мінімізують застосування вечірнього освітлення

Київська військова адміністрація ухвалила рішення зменшити вечірнє освітлення вулиць через дефіцит потужності в енергетичній системі… Читати більше

Thursday May 9th, 2024
  • Новини

Президент звільнив начальника Управління державної охорони

Президент Володимир Зеленський своїм указом звільнив Сергія Рудя з посади начальника Управління державної охорони України,… Читати більше

Thursday May 9th, 2024
  • Новини

Генштаб: на Авдіївському напрямку українські воїни відбили 20 атак, загалом на фронті зафіксували 76 боєзіткнень

Протягом доби, 9 травня, на Бахмутському та Авдіївському напрямках українські Сили оборони відбили 36 атак в… Читати більше

Thursday May 9th, 2024
  • Новини

У Мінцифри нагадали, як залишатися з інтернетом під час блекаутів

У разі погодинних вимкнень електроенергії українці можуть залишатися з інтернетом, якщо провайдер перейшов на енергоощадні… Читати більше

Thursday May 9th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.