Уперше українка здобула престижну стипендію Фонду Барака Обами

ГО "Навчай для України" (НДУ) рада повідомити, що голова правління організації Оксана Матіяш стала першою українкою, обраною для участі в престижній програмі стипендіатів Фундації Барака Обами. Оксана стане частиною шостої когорти стипендіатів Обами, що складається з 12 молодих лідерів з усього світу, які візьмуть участь у спеціальній програмі на базі Колумбійського університету в Нью-Йорку в 2023-2024 році.

Про це інформує Рубрика.

 У чому проблема?

Оксана очолила "Навчай для України" у жовтні 2020-го року, повернувшись після навчання в Оксфордському Університеті, де вона здобула ступінь магістра публічної політики. Ще під час навчання у Британії Оксану захопила місія НДУ –– працювати над тим, аби кожна дитина в Україні могла реалізувати власний потенціал, незалежно від місця народження чи проживання.

Яке рішення?

За три роки роботи Оксані Матіяш вдалося не лише розбудувати організацію, команда якої зараз складається з 33-х людей, але й залучити понад 2 500 000 мільйони доларів для створення важливих освітніх проєктів академічної та соціо-емоційної підтримки, які охопили понад 25 000 дітей та 90 000 вчителів по всій Україні. Але це лише початок, важливо, аби не лише українці, а й закордонні партнери розуміли важливість подолання освітньої нерівності в Україні.

Як це працює?

 Стипендіальна програма Фонду Обами існує з 2018-року і має на меті розвинути наступне покоління лідерів, надаючи стипендіатам можливість отримати реальні навички, інструменти та досвід, які розширять масштаби та вплив їхньої роботи. Стипендіати братимуть участь в академічному та експериментальному навчанні, розробленому Колумбійським та Чиказьким університетами у партнерстві з Фондом Обами. З моменту свого заснування програма "Стипендіати Фонду Обами" підтримала 132 молодих лідерів з 59 країн світу, які активно працюють над вирішенням нагальних проблем сучасності.

"Ми раді вітати нову когорту стипендіатів у сім'ї Фонду, де вони приєднаються до мережі лідерів, які прагнуть побудувати сильніший, стійкіший та інклюзивніший світ" – зазначила виконавча директорка Фундації Обами Валері Джарретт.

"Я дуже пишаюся і маю честь бути першою стипендіаткою Фонду Обами з України. Для мене це перш за все визнання результатів роботи "Навчай для України", зокрема, зусиль нашої команди. Під час програми я планую працювати на розробкою трансформаційних освітніх ініціатив, спрямованих на підтримку навчання та добробуту дітей під час війни, а також зміцнення людського капіталу України для післявоєнної відбудови", – поділилася Оксана Матіяш, голова правління "Навчай для України".

Довідка

"Навчай для України" — це освітня організація, яка з 2017 року залучає найкращих випускників і талановитих молодих спеціалістів з різних галузей до вчителювання у школах у маленьких населених пунктах України. Учасники програми мінімум на 1 рік переїжджають у малі громади, де стають рольовими моделями для дітей, сприяють розвитку місцевої спільноти і покращують власні професійні та лідерські навички. У березні 2022-го «Навчай для України» запустила проєкти «екстреної освітньої допомоги», спрямовані на академічну та психо-емоційну підтримку дітей та освітян. Cеред них, зокрема, перша в Україні проєкт з компенсації освітніх втрах під назвою "Освітній Суп".

Нагадаємо, організація "Навчай для України" за підтримки міжнародної гуманітарної організації Save the Children створила проєкт "Освітній Суп". Учнів 5-10 класів запрошують на безкоштовні заняття з математики та української мови.

Також Рубрика повідомляла, що перше місце на Міжнародній олімпіаді з астрономії та астрофізики посіла українська випускниця Івано-Франківського ліцею Діана Зазубик. Олімпіада відбулась у Польщі.

Свіжі дописи

  • Новини

“Skills Alliance for Ukraine”: у Берліні запустили Альянс кваліфікованої робочої сили для України

Україна, Німеччина та понад 50 міжнародних організацій, держав та компаній започаткували ініціативу з підготовки та… Читати більше

Tuesday June 11th, 2024
  • Новини

Євросоюз працює над створенням програми підтримки інвестицій в Україну на €1,4 мільярда

Європейський Союз разом із партнерськими європейськими банками створює фінансову програму на €1,4 млрд для приваблення… Читати більше

Tuesday June 11th, 2024
  • Новини

На Київщині викрили підпільне виробництво сигарет, яке виготовляло до 40 тисяч пачок на добу

Поліцейські в Броварах Київської області знешкодили підпільне виробництво сигарет, потужності якого дозволяли виготовляти 40 тисяч… Читати більше

Tuesday June 11th, 2024
  • Новини

9 гігават генерації електроенергії України знищено, – Зеленський на URC

Під час відкриття конференції з відновлення Україні в Берліні Володимир Зеленський звернув увагу міжнародних партнерів… Читати більше

Tuesday June 11th, 2024
  • Новини

У рф на війну проти України вербує ув’язнених жінок, – ЗМІ

Для участі у війні проти України росія наприкінці травня звільнила групу жінок із в'язниці під… Читати більше

Tuesday June 11th, 2024
  • Новини

€100 млн позики як компенсацію за знищене росією житло отримає Україна від Банку розвитку Ради Європи

Від Банку розвитку Ради Європи у межах проєкту "Нome. Компенсація за знищене житло" Україна отримає… Читати більше

Tuesday June 11th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.