fbpx
Сьогодні
Фото 14:58 07 Вер 2023

У лікарні на Київщині запрацював освітній центр "Школа супергероїв": як працює це рішення

Фото: facebook.com/koda.gov.ua

У Київській обласній дитячій лікарні у місті Боярка відкрили освітній центр "Школа супергероїв".

Про це повідомляє Київська обласна державна адміністрація, повідомляє Рубрика.

У чому проблема?

Діти можуть лежать в лікарні роками. І вони випадають з можливості навчатися зі своїми однолітками. 

Діти, які вимушені перебувати на стаціонарному лікуванні раніше відставали від своїх однолітків.

Яке рішення?

5 вересня у Київській обласній дитячій лікарні в Боярці відбулось відкриття державної установи "Школа супергероїв" (ШС).

Тепер діти, які перебувають на тривалому стаціонарному лікуванні, мають можливість продовжувати навчання та не відставати від освітнього процесу.

Завдання ШК – закохати карапузів у знання: від найменших до найбільших.

facebook.com/koda.gov.ua

facebook.com/koda.gov.ua

Як це працює?

У "Школі супергероїв" все облаштовано так, щоб малеча відчувала комфорт і бажання вчитися, набиралась сил і мала мотивацію одужувати й швидше повертатися до звичного життя.

Навчання проводять щодня з 10.00 до 18.00 як для школярів, так і для дошкільнят. На відміну від звичайної школи, у "Школі супергероїв" не ставлять оцінок. Тут пояснюють усе на пальцях та цукерках. А ще сюди часто зазирають зіркові гості.

Батьки й діти дуже здивовані, бо вони не очікували потрапити в такий осередок в лікарні, де би надавалася професійна педагогічна допомога.

Цей проєкт для дітей і батьків є абсолютно безкоштовним – фінансується державою. Педагоги працюють не тільки в класах, групах, але і й індивідуально (тобто по принципу репетиторства. З нами дітки починають читати й готуються до ЗНО.

facebook.com/koda.gov.ua

У відкритті школи взяли участь заступниці голови Київської обласної державної адміністрації Жанна Осипенко та Леся Карнаух, представники міністерств, громадських організацій, народні депутати та меценати. Гості поспілкуватися з дітьми та на власні очі побачили, як відбуваються заняття.

facebook.com/koda.gov.ua

Наразі в Україні вже працюють 11 таких освітніх центрів. На Київщині відтепер працює три "Школи супергероїв". Раніше такий освітній простір відкрили в "Охматдиті" та Національному інституті раку.

Нагадаємо, що перший в Україні Дім Рональда МакДональда для родин з важкохворими дітьми почнуть будувати у Києві на території дитячої лікарні "Охматдит".

Також ми повідомляли, що Фонд "Таблеточки" запустив благодійний збір на 111 000 аналізів, які потрібні онкохворим дітям та іншим пацієнтам "Охматдиту" до кінця 2023 року. Загальна вартість цих аналізів – 3,8 мільйона гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: