Британська розвідка: у так званій “ДНР” всеросійська ТРК розпочала мовлення

Британська розвідка повідомляє, що 4 вересня Всеросійська державна телевізійна і радіомовна компанія відкрила донецьку франшизу та розпочала мовлення на тимчасово захопленій території України у так званій "ДНР".

Про це пише Рубрика з посиланням на розвідувальний огляд Міноборони Британії від 7 вересня

"Мешканці підконтрольної Росії частини Донецької області в Україні тепер отримують російськомовні місцеві випуски новин від однієї з найбільших російських телерадіоорганізацій", – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що місцеві випуски новин надаються російським телеканалом "Россия 1" і представляють російський погляд на війну.

Розвідка підкреслює, що це є частиною більш широких зусиль росії, спрямованих на встановлення тривалого контролю над цим регіоном.

До 2014 року на нині окупованих територіях вільно транслювалися російськомовні теле- і радіостанції, що базуються в Україні.

Підконтрольні так званому уряду "ДНР" та орієнтовані на нього мовники також ретранслювали російські загальнонаціональні програми новин у рамках пропагандистської кампанії, але не надавали регіональних випусків.

Розвідка зазначає, що організація мовлення ВДТРК у Донецьку тривала понад рік − це майже напевно було пов'язан з відмовою від роботи підготовлених місцевих технічних фахівців.

Ті, хто симпатизує "ДНР" і має необхідні навички, ймовірно, були завезені з Криму, Луганська та інших регіонів.

Британська розвідка підкреслює, що, попри те, що українське мовлення заблоковане в ефірі, воно все ще доступне широкій аудиторії через Інтернет − зокрема, люди використовують VPN або інші технології активного обходу російських обмежень.

Також підкреслюється, що мобільні телефони, підключені до українських провайдерів, найімовірніше, не мають обмежень.

Довідка

Раніше британська розвідка повідомила, що у навчальну програму російських школярів додали нові розділи, пов'язані з воєнною підготовкою, кремлівським баченням історії та пропагандою про попередні роки російської агресії і "спецоперацію" проти України.

Перед цим розвідка Британії прокоментувала російські "вибори" в окупованих частинах України.

Зауважимо, що росія завезла на тимчасово окуповану територію Луганської області понад 750 тисяч пропагандистських книг для школярів.

Свіжі дописи

  • Новини

У зв’язку з обстрілами окупантів у двох населених пунктах Сумської області оголосили евакуацію

У Сумській області почали проводити евакуацію з міст Білопілля та Ворожба. Це пов'язано з російськими… Читати більше

Monday May 13th, 2024
  • Новини

З російської окупації на Україну повернули ще 9 дітей разом з родинами

Благодійна організація Save Ukraine повернула з російської окупації ще дев’ятьох українських дітей разом з їхніми… Читати більше

Monday May 13th, 2024
  • Новини

Генштаб: на Харківському напрямку ворог збільшив кількість атак, за добу на фронті зафіксовано близько 140 боєзіткнень

Між Силами оборони України та російськими військами протягом доби відбулися близько 140 бойових зіткнень. Також… Читати більше

Monday May 13th, 2024
  • Новини

Винищувачі F-16 будуть в Україні протягом місяця, – прем’єр-міністерка Данії

Винищувачі F-16, які Данія передає Україні, будуть у розпорядженні Повітряних сил ЗСУ протягом місяця. Про… Читати більше

Monday May 13th, 2024
  • Новини

Канада, Швеція та Люксембург візьмуть участь у Глобальному саміті миру

Президент України Володимир Зеленський провів телефонні розмови з премʼєр-міністрами Канади, Швеції та Люксембургу Джастіном Трюдо,… Читати більше

Monday May 13th, 2024
  • Новини

“AdoptMe Days”: на ВДНГ провели черговий фестиваль адопції тварин

Gostomel Shelter та Pethouse провели Фестиваль адопції тварин “AdoptMe Days”. Локацією став ВДНГ, а тривав… Читати більше

Monday May 13th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.