У ЗСУ розвінчали міф про слабку другу лінію оборони армії рф на півдні: може бути мережа лабіринтів

У російської армії було достатньо часу – понад рік, за який вони могли створити цілу мережу лабіринтів на другій лінії оборони на українському півдні.

Про це напередодні розповів речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун в етері інформаційного телемарафону.

Як наголосив військовий, не можна думати, що друга лінія оборони загарбників набагато слабша за першу.

Зі слів Штупуна, там дійсно є меншою щільність мінних полів, проте їхня кількість також велика. Окрім того, друга оборонна лінія армії ворога може містити лабіринти.

"Єдине, що може нам зіграти на руку, це те, що траншеї, окопи та перекриття не такі міцні", підкреслив речник об'єднаного пресцентру.

Журналіст запитав у військового, чи справді окупанти збудували там цілі тунелі та "підземні міста", як кажуть деякі військові експерти. На це Штупун зауважив, що не має такої інформації.

"У росіян було понад рік часу, щоб окопатися, тож я думаю, що лабіринти там існують", – додав представник Сил оборони.

Нагадаємо, 3 вересня Штупун підтвердив, що Сили оборони України прорвали першу лінію оборони російських військ на Запорізькому напрямку. Тепер у наших воїнів з'явилися можливості для маневрів технікою та військами.

Своєю чергою, командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський також повідомив, що на півдні країни українські захисники перебувають між першою та другою лінією оборони окупантів.

Він також додав, що окупаційні війська витратили 60% часу на будівництво першої лінії й лише по 20% на дві інші, оскільки москва не очікувала, що українські війська пройдуть.

Що відомо про наступ ЗСУ

За даними Генштабу, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку. Захисникам доводиться стикатися з сильно замінованими територіями та добре збудованими укріпленнями ворога.

Свіжі дописи

  • Новини

Ворог атакував “Шахедами” з півдня всю ніч: Морські сили знищили 4 дрони-камікдзе

У неділю ввечері російські війська запустили по Україні "Шахеди" з південного напрямку. Військово-морські сили Збройних… Читати більше

Monday May 20th, 2024
  • Новини

Ніхто на борту не вижив: президент Ірану загинув під час аварії гелікоптера

Президент Ірану Ібрагім Раїсі та всі інші пасажири, які були на борту гелікоптера, що напередодні… Читати більше

Monday May 20th, 2024
  • Новини

Рішення для перемоги: в Києві запрацював перший рекрутинговий центр ССО

У столиці запрацював перший рекрутинговий центр Сил спеціальних операцій ЗСУ. Тут охочі долучитися до лав… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Як подолати кадрову кризу в енергетиці: освітній проєкт Глобального договору ООН в Україні 

Глобальний договір ООН в Україні в межах Ukraine Energy Initiative розпочав дослідження потреб енергетичних компаній… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

У Запорізькому музеї вперше зафіксували рекорд України

Представники Національного реєстру рекордів України в Запорізькому обласному краєзнавчому музеї зафіксували найбільшу кількість предметів фалеристики… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Генштаб: найгарячіше на Покровському та Сіверському напрямках

Найгарячіша ситуація на Покровському та Сіверському напрямках. Загалом з початку 19 травня на фронті відбулося… Читати більше

Sunday May 19th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.