fbpx
Сьогодні
14:43 05 Вер 2023

СБУ повідомила про підозру олігарху Фрідману: фінансував оборонні заводи рф

Фото: Getty Images

Співробітники Служби безпеки України повідомили про підозру російському олігарху Михайлу Фрідману. Він профінансував на мільярди рублів декілька оборонних заводів в російській федерації.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на СБУ.

"СБУ повідомила про підозру російському олігарху Михайлу Фрідману, який фінансує агресію РФ в Україні. З початку повномасштабного вторгнення РФ він "влив" близько 2 млрд рублів у декілька військових заводів країни-агресора", – йдеться в повідомленні.

Серед заводів, які спонсорував олігарх, "Тульський патронний завод", який виробляє набої, а також "Уральський оптико-механічний завод імені Яламова", де виробляють високотехнологічне обладнання для бойових літаків та вертольотів рф.

Довідка про Фрідмана

За даними СБУ, для фінансування загарбницьких "проектів" кремля олігарх використовує активи підконтрольного йому російського фінансово-інвестиційного консорціуму "Альфа-Груп".

Також він задіяв власні бізнесові ресурси для масового розповсюдження сухпайків, одягу та іншої продукції під торговим знаком "армия России", яка постачається окупантам на передову.

Разом з цим Фрідман організував збір матеріально-технічної допомоги для потреб окупаційних угруповань рф, які воюють в Україні. Крім того, страхові компанії фігуранта взяли на себе страхування військової техніки, а також життя і здоров'я російських загарбників на фронті.

Також Фрідман забезпечив співпрацю власного телекомунікаційного підприємства з ФСБ, що дозволило йому провести підконтрольний спецслужбі рф мобільний зв'язок в тимчасово окупованих регіонах України.

Наразі підозрюваний переховується за кордоном. Тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності. Зловмиснику загрожує до 8 років тюрми з конфіскацією майна.

Зауважимо, що олігархи рф відіграють значну роль в загарбницькій війні в Україні. Як мінімум 81 людина з рейтингу журналу Forbes "200 найбагатших росіян" відкрито бере участь у постачаннях російській армії.

Також повідомлялось, що Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Мін'юсту про націоналізацію підприємств підсанкційного російського олігарха Олега Дерипаски загальною вартістю понад 10 млрд грн.

Окрім того, Рубрика писала, що у США хочуть конфіскувати елітну нерухомість російського олігарха Вексельберга вартістю $75 мільйонів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: