fbpx
Сьогодні
Відео 17:43 03 Вер 2023

Воїни ЗСУ знищили катер рф під час висадки загарбників у Чорному морі

Фото: buran-force.ru

Захисники Збройних сил України у Чорному морі знищили російський катер "Тунець". Під час операції було ліквідовано 6 окупантів.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Telegram-канал Військово-Морських сил Збройних сил України.

"В північно-західній частині Чорного моря під час спроби висадки ворожого особового складу силами морської авіації Військово-Морських Сил ЗС України знищено ворожий катер типу КС-701 "Тунець", – пояснили в ВМС ЗС України.

За їх даними, в ході спецоперації ворог поніс втрати в кількості 6 ліквідованих та 2 поранених окупантів.

Зазначимо, що з початку війни українські сили ліквідували 18 російських кораблів та катерів у тому числі флагман крейсер "москва".

ВМФ росії 1 липня 2023 року створив новий Азовський військово-морський округ зі штаб-квартирою в окупованому українському портовому місті Маріуполь. Швидше за все, він зосередиться на підтримці тилових та контрпартизанських завдань.

У підпорядкуванні Чорноморського флоту округ командуватиме вісьмома бойовими кораблями, зокрема трьома сучасними корветами типу "Каракурт", які можуть запускати крилаті ракети "Калібр".

За даними британської розвідки, Азовське море є життєво важливим морським регіоном для росії, оскільки воно пов'язує її внутрішні водні шляхи з міжнародними морськими шляхами. У контексті війни це може бути альтернативний варіант поповнення запасів збройних сил, якщо сухопутні маршрути Росії на південь України будуть порушені.

"Азовський військово-морський округ, швидше за все, зосередиться на підтримці тилових та контрпартизанських завдань, вивільняючи основний ЧФ для зосередження на далеких ударних операціях та направленні морської сили далі за кордон", – зазначають у Міноборони Британії.

Довідка

На даний час росія вивела у Чорне море на чергування малий ракетний корабель проекту "Буян-М". Наразі окупанти тримають напоготові 8 ракет "Калібрів".

 Чорне море ворог вивів на бойове чергування малий ракетний корабель проєкту "Буян-М", спорядження якого сягає 8 "Калібрів", – йдеться у повідомленні Сил оборони.

При цьому зазначається, що рівень ракетної загрози по всій території України оцінено як високий.

За словами представника ГУР Міноборони генерал-майор Вадима Скібіцького, у росії зараз залишається щонайменше 585 ракет (без урахування Х-22), які стріляють на відстань понад 500 кілометрів. Ними окупанти найчастіше атакують різні регіони України.

Раніше керівник Офісу президента Андрій Єрмак повідомив, що ракети, якими російські військові атакували Україну в ніч проти 15 серпня, виготовили у квітні. Подібні ракети містять 30 іноземних мікросхем.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: