Секретар РНБО: для України не є проблемою знищення цілей на території рф на відстані в 1500

Над двома стратегічними напрямками – власною ракетною програмою та використанням безпілотників – в Україні почали працювати ще з 2020 року. Тому враження цілей на території росії, які віддалені від українського кордону навіть на відстань в 1500 км, не є більше проблемою.

Про це в ефірі Українського Радіо заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов, пише Рубрика.

Під час розмови з журналістом, очільник РНБО також зауважив, що українська армія атакує лише військові об'єкти рф.

Данілов також підкреслив, що підриви нафтопереробних заводів або інших об'єктів – це справа рук російських партизанів, яких Україна не контролює.

"Громадянство зброї, яку застосовують по території Російської Федерації, українське. Є два напрямки, які відпрацьовуються вже певний період часу, – це ракетна програма, яка була затверджена ще в 2020 році, зі створення наших власних українських ракет, і використання безпілотних літальних апаратів, які дуже потужно сьогодні розгортаються в нашій країні із залучення великої кількості приватних компаній.

Все це буде приносити свої результати з урахування того, що ми не атакуємо цивільні об'єкти Російської Федерації – школи, дитячі садочки – як це робить країна-терорист. Ми атакуємо або заводи, або військові виробництва – компоненти, яка вбиває наших дітей. Ми маємо покласти цьому край", – зазначив Данілов.

Окрім того, зі слів секретаря РНБО, що стосується відстані, на якій українські війська можуть вражати об'єкти, то, й 700, й 1000–1500 км вже не будуть проблемою.

"Для цього працювала дуже велика кількість фахових людей і все це відбувається для того, щоб ми могли захистити свою країну.

Законні цілі в цій війні визначає військове керівництво.

Проте якщо якісь партизани, які знаходяться в російських лісах і вони незадоволені режимом, який встановлений на території Росії сучасним Гітлером на прізвище Путін, то вони мають право застосовувати зі своєї території відповідні засоби ураження.

Що будуть вражати – нафтопереробні заводи чи інші речі – ми не можемо контролювати. Це окремий напрямок роботи на території РФ громадянами Росії", резюмував Данілов.

Що відомо про атаки безпілотників по аеродромах російської федерації

Як повідомляли, російські аеродроми вже неодноразово зазнавали атаки з боку безпілотних літальних апаратів.

Так, 21 серпня, внаслідок атаки дронів на аеродром Сольці у Новгородській області Україна вперше змогла повністю знищити стратегічний ядерний бомбардувальник Збройних сил російської федераціїї. Як відомо, у росії не залишилося інженерно-технічної бази для нового будівництва таких стратегічних літаків.

Окрім того, у ніч на 30 серпня, у російському Пскові безпілотники теж атакували аеродром. Унаслідок атаки безпілотників на військовому летовищі сталося пошкодження чотирьох літаків Іл-76.

Пізніше, в інформаційному просторі з'явилися перші супутникові знімки аеродрому після нічної атаки безпілотників.

Загалом, у ніч проти 30 серпня вибухи пролунали відразу в кількох регіонах рф: Псковській, Брянській, Калузькій, Орловській, Рязанській, Тульській та Московській областях. 

Окрім того, ще в кінці минулого року сталися вибухи на російському аеродромі "Енгельс". Тоді також було пошкоджено російські літаки й не тільки.

Свіжі дописи

  • Новини

Зеленський окреслив нагальні пріоритети: позиції на фронті, захист людей і громад, зрив будь-яких спроб наступу росіян

Президент України Володимир Зеленський окреслив нагальні пріоритети: позиції на фронті, фізичний захист людей і громад,… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

Російські окупанти прорвалися до Красногорівки, але ЗСУ заблокували штурмові групи ворога, – ОСУВ “Хортиця”

Штурмові групи російської армії змогли прорватися до Красногорівки, що на Авдіївському напрямку у Донецькій області.… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

Зеленський заслухав доповіді міністра оборони та головнокомандувача ЗСУ про ситуацію на фронті

Президент України Володимир Зеленський сьогодні 8 травня заслухав доповідь міністра оборони України Рустема Умєрова та звіт головнокомандувача… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

Це “божевільна місія”: Угорщина виступила проти створення фонду НАТО на €100 млрд для України

Угорщина не братиме участі у фонді НАТО для України на 100 млрд євро, який запропонував створити генсек… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

В Індії затримали чотирьох людей: намагалися вербувати найманців для війни проти України

Правоохоронці Індії заарештували чотирьох людей, які займалися вербуванням найманців для відправки їх на війну проти… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

Остін: Наразі зарано говорити про ефект на полі бою від наданого Україні фінансування, на це потрібен час

Наразі "надто рано" говорити про ефект на полі бою від наданого Україні фінансування військової допомоги… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.