fbpx
Сьогодні
10:31 02 Вер 2023

ISW: російське командування розгорнуло "резервну армію", щоб перекинути додаткові сили на південь України

Фото: depo.ua

Для того, щоб підрозділи армії рф з Луганської області передислокувалися "захищати" південь від українського контрнаступу, що просувається вперед, російське командування розгорнуло "резервну армію".

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт Інституту вивчення війни (ISW).

Як зазначають американські аналітики, нещодавно керівник Головного військового управління розвідки України Кирило Буданов повідомив, що російські військові розгорнули частини новоствореної "резервної армії" (25-та загальновійськова армія). Це дасть можливість підрозділам, які зараз перебувають на передовій у Луганській області, передислокуватися в бік для захисту від українського контрнаступу на півдні України.

Фахівці ISW вважають, що 25-та загальновійськова армія навряд чи буде боєздатною, враховуючи її поспішне розгортання.

Окрім цього, аналітики повідомили, що окупанти розчаровані російським контрбатарейним вогнем поблизу Урожайного та вздовж лінії Новомайорське-Новодонецьке-Керменчик. До того ж, російські солдати, які обороняються в цьому районі, перебувають у поганому фізичному стані та в психологічному стресі.

Також, за даними ISW, українські війська продовжували наступальні дії поблизу Бахмута та на заході Запорізької області та досягли певного прогресу 1 вересня.

Геолокаційні кадри показують, що українські війська незначно просунулися на північний захід від Кліщіївки (7 км на південний захід від Бахмута).

Окрім того, український Генштаб повідомив, що ЗСУ досягли успіху на напрямку Новоданилівка-Новопокропівка (5-13 км на південь від Оріхова) та на заході Запорізької області. Однак російські джерела стверджували, що російські сили відбили українські атаки поблизу:

  • Роботиного (10 км на південь від Оріхова),
  • Вербового (18 км на південний схід від Оріхова).

Ключові висновки ISW за 1 вересня:

  • Російські війська вели наступальні операції на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, поблизу Бахмута, на лінії Авдіївка-Донецьк, у прикордонній зоні Донецько-Запорізької області та на заході Запорізької області, але підтверджених успіхів не досягли.
  • Російські окупаційні чиновники 1 вересня оголосили про початок голосування на російських регіональних виборах, які проводяться в окупованій Україні та триватимуть у різних формах до 10 вересня.
  • Російські чиновники продовжують зусилля з примусового привчання української молоді до російської культури та ідентичності через інтеграцію шкіл в окупованій Україні в російську систему освіти.

Що відомо про наступ ЗСУ

За даними Генштабу, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. Захисникам доводиться стикатися з сильно замінованими територіями та добре збідованими украпленнями ворога

Як заявив міністр оборони України Олексій Резніков, військові ЗСУ розкопують по п'ять мін на кожен квадратний метр, встановлених росіянами.

Окрім того, українські Сили оборони продовжують потужно знищувати російських загарбників не лише на Запорізькому напрямку, але й на Херсонському.

Також, українські захисники увійшли в село Роботине Запорізької області та організували евакуацію мирних мешканців.

Як зазначала заступниця міністра оборони Ганна Маляр, окупаційні війська опинилися у пастці й не можуть вийти з Бахмута.

Також, українські воїни продовжують успішно просуватися на Мелітопольському напрямі, зокрема на ділянці Новоданилівка – Новопрокопівка. Закріплюються на досягнутих рубежах.

А ще нашим військовим вдається захоплювати в полон російських вояк. Нещодавно наші бійці взяли російського офіцера на Херсонщині – російського майора Юрія Томова.

"Особовий склад пригнічений і відмовляється виконувати поставлені завдання", — сказав окупант. За його словами, бойові втрати підрозділу становлять близько 25%, а серед підлеглих багато відмовників.

Окрім того, представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов підтвердив, що українські розвідники виманили в Україну російський вертоліт Мі-8 разом із пілотом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: