fbpx
Сьогодні
15:34 30 Сер 2023

Швейцарія прийняла рішення приєднатися до Реєстру збитків України від війни

English version here

Швейцарія приєдналася до створеного Радою Європи Реєстру збитків України, завданих російським повномасштабним вторгненням.

Про це пише ЄП, посилаючись на пресслужбу швейцарського уряду

"Цей крок підкреслює підтримку Швейцарією постраждалих від війни та політичного процесу відновлення України, який Швейцарія ініціювала спільно з українським урядом на Конференції з питань відновлення України 2022 року в Лугано", зазначили у повідомленні.

Як повідомляють, членство Швейцарії в Реєстрі збитків незабаром буде офіційно затверджене Радою Європи.

Нагадаємо, що 17 травня в Ісландії на саміті Ради Європи підписали угоду про реєстр збитків від агресії російської агресії, що прокладає шлях до компенсацій.

Тоді створення реєстру збитків, що буде розташований у Гаазі, підтримали або пообіцяли підтримку після завершення внутрішніх процедур 43 держави, у тому числі усі держави G7 (включаючи США, Канаду та Японію, що не є членами Ради Європи).

Договір передбачає створення бази даних для фіксації доказів втрат або збитків, завданих державі Україна, фізичним та юридичним особам через протиправні дії рф, починаючи 24 лютого 2022 року.

Також у цю базу даних будуть вносити фінансові претензії постраждалих до рф. Передбачають, що узгоджені та підтверджені претензії будуть реалізовані згодом, коли міжнародна спільнота узгодить механізм компенсації та джерела його наповнення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: