fbpx
Сьогодні
12:02 29 Сер 2023

Україна повернула тіла ще 84 загиблих захисників

Фото: Getty Images

Сьогодні відбулася репатріація тіл загиблих українських військовослужбовців із тимчасово окупованих територій. Україна повернула тіла 84 військовослужбовців, які віддали свої життя за нашу державу.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Мінреінтеграції.

Із тимчасово окупованих територій України вдалося повернути тіла ще 84 українських захисників.

Зазначається, що репатріація тіл з окупованих територій відбулася за сприяння Мінреінтеграції, уповноваженого зі зниклих безвісти у співпраці з Об'єднаним центром при СБУ, Цивільно-військового співробітництва ЗСУ, іншими силовими структурами, відомствами та міжнародними організаціями.

Тіла захисників після ідентифікації будуть передані їхнім рідним для гідного поховання.

Передача тіл загиблих оборонців здійснювалась відповідно до норм Женевських конвенцій.

Нагадаємо, працює гаряча лінія Уповноваженого зі зниклих безвісти: 0 800 339 247. У вихідні повідомлення приймаються у Viber і Telegram за номером: (095) 896-04-21.

Довідка

росія та Україна регулярно проводять обмін тілами військових. Так, востаннє такий обмін пройшов на початку серпня, коли Україна повернула тіла 44 полеглих бійців.

При цьому нещодавно керівник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Юрій Таранюк розповів, що рф передає Україні тіла військових, які офіційно були визнані полоненими. При цьому жодних повідомлень про погіршення їхнього здоров'я чи тяжкий стан не було. Це ставлять під сумнів якість роботи чи наявність у росії медичної комісії.

Нагадаємо, Україна ініціювала створення змішаних медкомісій.

Це третій випадок у світовій історії, коли буде впроваджуватися така ініціатива. В Україні сподіваються, що змішані медкомісії допоможуть звільняти українських полонених, а росії — повертати своїх.

Згідно з Женевською конвенцією, змішані медичні комісії повинні складатися з трьох членів. З них двоє — громадяни нейтральної країни, а третій призначається державою, яка утримує полоненого.

Кандидатури нейтральних членів комісії повинні бути схвалені сторонами конфлікту, які повідомляють про свою згоду Міжнародному комітетові Червоного Хреста й державі-покровительці.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: