fbpx
Сьогодні
Фото 16:09 29 Сер 2023

У Кропивницькому встановили інсталяцію "Дзвони пам'яті" для вшанування загиблих захисників

English version here

Фото: Мирослава Липа

У Кіровоградській області в місті Кропивницький на площі Героїв Майдану встановили інсталяцію з відстріляних снарядів – "Дзвони пам'яті". Щоранку у хвилину мовчання битимуть у дзвони для вшанування пам'яті загиблих воїнів.

Про це повідомляє  Укрінформ, пише Рубрика.

Дзвони встановили перед меморіалом пам'яті Героїв Небесної Сотні. На інсталяцію пов'язали стрічки з іменами загиблих у російсько-українській війні бійців.

Фото: Мирослава Липа

Як повідомили у Кіровоградській ОВА, у Кропивницькому щодня всеукраїнська хвилина мовчання о 9:00 проходитиме на площі Героїв Майдану під звучання Дзвонів памʼяті на знак шани полеглим українцям.

Фото: Мирослава Липа

Дзвони створили волонтери спільноти Krop:Hub, а металеві арки – за ескізами військовослужбовця 41-ї бригади Василя Дегтяра. Управління комунікацій з громадськістю та інформаційної діяльності обласної військової адміністрації спільно з Кропивницьким батальйоном Національної гвардії України розробило ритуал вшанування полеглих українців в російсько-українській війні.

Фото: Мирослава Липа

Подібну інсталяцію встановили на Алеї слави меморіального комплексу "Фортечні вали" міста Кропивницький.

Як повідомляла Рубрика, у Харкові з'явилася скульптура "Крилата ракета", яку виготовили з уламків снарядів, які російські загарбники запускали по Харківщині.

Також ми писали, що на Київщині у Бучі відкрили інсталяцію у пам'ять про мешканців міста, яких російські загарбники вбили під час окупації.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: