fbpx
Сьогодні
10:26 29 Сер 2023

Попри високу зарплатню та привілеї, в росії бракує охочих іти воювати, - розвідка Британії

Російська влада продовжує відчувати проблеми з вербуванням до лав армії нових людей, попри те, що військова служба у рф зараз відкриває хороші можливості для отримання високого заробітку та різних привілеїв.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міністерства оборони Британії станом на 29 серпня.

Як зазначили британські аналітики, починаючи від початку російської агресії службу в армії рф намагаються робити фінансово привабливою, сподіваючись залучити більше людей.

У розвідці пригадують, що незадовго до вторгнення владімір путін 4 лютого 2022 року розповідав, що лейтенанти отримують 81,2 тисячі рублів на місяць.

Проте вже у жовтні 2022 року російський диктатор обіцяв навіть мобілізованим солдатам 195 тисяч рублів на місяць.

Британські розвідники наголошують, що на цей час військові молодших звань, які залучені до війни проти України, отримують понад 200 тисяч рублів на місяць.

"Це у понад 2,7 разів більше, ніж середня заробітна плата у Росії – 72 851 рубль… Дуже ймовірно, що заробітна плата та додаткові привілеї є потужним стимулом для того, щоби йти в армію, особливо для людей з бідніших регіонів Росії. Але все одно малоймовірно, що Росія досягне своїх цільових показників залучення добровольців до лав армії", підкреслили у звіті.

Нагадаємо, у попередньому огляді британські розвідники розповідали, що Москва може відмовитися від чергових навчань "Запад". Адже в рф відчувається нестача особового складу та техніки, а також кремль побоюється критики.

Щодо наслідків ймовірної загибелі керівника ПВК "Вагнер" Євгенія Пригожина та інших для її майбутнього, розвідка вважає, що це буде мати "глибоко дестабілізуючий вплив".

Окрім того, в ISW вважають, що оскільки у російської федерації не вистачає достатньої кількості піхоти, то "майже напевно" окупанти не зможуть відновити "широкомасштабні наступальні операції.

Як нагадують американські аналітики, українські офіційні особи офіційно визнали, що Сили оборони звільнили Роботине на тлі подальшого просування українських військ на заході Запорізької області та поблизу Бахмута.

У звіті також фахівці наголосили, що у той же час російське військове командування продовжує витрачати відносно елітні російські повітряно-десантні війська. Генштаб рф розгорнув їх для захисту вразливих позицій від українських контрнаступів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: