fbpx
Сьогодні
14:15 29 Сер 2023

Міністр оборони призначив керівника агентства з ресурсного забезпечення ЗСУ

Фото: Рубрика

Керівником агентства, яке восени має розпочати закупівлю амуніції, палива, харчування та інших ресурсних речей для ЗСУ став військовослужбовець Арсен Жумаділов, якого призначив міністр оборони Олексій Резніков.

Про це глава Міноборони сказав на пресконференції в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

Як повідомляють, очільник оборонного відомства нагадав, що у січні минулого року міністерство зареєструвало агентство, яке має займатися ресурсним забезпеченням Збройних сил України.

Зокрема, купуватиме військовим одяг, харчування, паливно-мастильні матеріали та інші необхідні речі.

Як підкреслив Резніков, за документами вже все готове, проте фізично розпочати роботу поки що не вдалося, бо агентство не мало керівника та команди.

"Я сьогодні підписав наказ остаточно після всіх погоджень на призначення цієї людини на це друге агентство. Його звати Арсен Жумаділов. Можливо, ви вже чули про таку людину. Він колись займався медичними закупівлями у Міністерстві охорони здоров'я.

Досвід у нього є. Довіра до нього є. Експертиза у нього є. Тому я переконаний, що ми й по цьому напрямку будемо рахуватися досить ефективно", наголосив міністр.

Резніков розповів про те, що шукав гідного цієї посади претендента, проводив співбесіди.

"І знайшов людину, яка має досить солідний досвід. Військовослужбовець Збройних сил станом на сьогоднішній день. Ми з ним проговорили, він запропонував план. Як він це бачить формування і навіть деякі змінити до статуту, формування наглядової ради", пояснив глава міністерства.

Як наголосив очільник оборонного відомства, разом з Жумаділовим погодили план подальшої роботи та домовилися про те, що восени агентство має запрацювати.

"Десь, напевно, у вересні або жовтні перші закупівлі вже в інтересах Збройних сил буде проводити це агентство", – додав міністр.

Резніков також нагадав журналістам про те, що коли обійняв посаду глави МОУ, заявив про намір принципово змінити процедуру закупівель шляхом створення агентств, які будуть окремим суб'єктами.

"Перше агентство, яке займається закупівлею зброї та військової техніки, вже ефективно працює", сказав він.

Довідка

Арсен Жумаділов — державний управлінець, кримськотатарський громадський діяч. Старший викладач кафедри політології в Національному університеті "Києво-Могилянська академія".

Має значний досвід у розбудові державних інституцій, реформуванні публічних закупівель. Перший обраний на конкурсі керівник ДП "Медичні закупівлі України".

У квітні 2023 року очолив команду реформи закупівель у сфері оборони у межах Офісу підтримки змін при Міністерстві оборони України.

Що відомо про закупівлі для ЗСУ

Як писала Рубрика, раніше журналісти-розслідувачі повідомляли, що одна з турецьких компаній отримала 30 мільйонів доларів від Міністерства оборони за зимові куртки для Збройних сил, але поставила літні за завищеною у декілька разів вартістю.

Пізніше, 25 серпня на УП вийшло розслідування, в якому йде мова про те, що одним з власників цієї компанії був племінник народного депутата президентської фракції "Слуга народу".

Після цього нардепка від "Слуг народу" та голова антикорупційного комітету Анастасія Радіна повідомила, що звернеться до НАБУ через цю справу.

Резніков відповів на звинувачення, запропонувавши "парі" Ткачу та Радіній. Якщо виявиться, що були поставлені 180 тисяч зимових курток, а не літніх, то:

  • Радіна має скласти мандат,
  • Ткач — піти з видання і на 3 роки припинити займатися журналістикою.

28 серпня, голова Ради Євген Грушовець заявив, що куртки з Туреччини для ЗСУ точно були зимовими, а не літніми, як стверджували деякі ЗМІ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: