fbpx
Сьогодні
10:52 27 Сер 2023

Житомирська авіатроща: військові повідомили імена всіх загиблих пілотів

Унаслідок авіатрощі 25 серпня у Житомирській області, окрім Андрія Пільщикова (Джуса), загинули ще В'ячеслав Мінка та Сергій Проказін.

Про це повідомили у Бригаді тактичної авіації міста Васильків.

Як зазначили, в авіакатастрофі загинули троє бойових пілотів 40-ї бригади тактичної авіації повітряного командування "Центр".

Фото: Бригада тактичної авіації м.Васильків

Військові наголосили, що під час повномасштабної агресії рф кожен з них був задіяний до виконання повітряних операцій із захисту України, в тому числі тактичних завдань на Східному та Запорізькому напрямках.

  • Майор В'ячеслав Мінка (мешкав на Київщині). Повернувся в авіацію у 2015 році, коли російський агресор напав на Україну. З початком повномасштабного вторгнення мав понад 200 годин нальоту. Був досвідченим пілотом бригади, технічно підготовленим. Знався на різних типах літаків, значну частину служби присвятив інструкторській справі.
Майор В'ячеслав МІНКА

Фото: Бригада тактичної авіації м.Васильків

  • Майор Сергій Проказін (проживав на Полтавщині). 24 роки життя присвятив авіації: від льотчика – до заступника командира бригади. З 2022 року мав понад 100 годин бойових польотів. Побратими згадують його непересічну посмішу, щирість, вміння прийти на допомогу у непростих ситуаціях.
Майор Сергій ПРОКАЗІН

Фото: Бригада тактичної авіації м.Васильків

  • Капітан Андрій Пільщиков (родом з Харкова), позивний "Juice". 8 років життя присвятив авіації. З початком великої війни мав понад 500 годин нальоту. Зокрема, під час виконання бойових завдань в складних умовах. Здобув низку державних та відомчих нагород. Був мужнім, принциповим, безкомпромісним, завжди до кінця відстоював власну думку, активно виступав у західних медіа, зокрема в питанні надання Україні сучасних літаків F-16.
Капітан Андрій ПІЛЬЩИКОВ

Фото: Бригада тактичної авіації м.Васильків

Що відбулося під час начальних польотів на Житомирщині

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, 25 серпня, під час виконання бойового завдання у небі поблизу Житомира зіткнулися два навчально-бойові літаки L-39. Загинули 3 пілоти Повітряних Сил Збройних Сил України. Серед них відомий льотчик Джус.

Пізніше, у Повітряних Силах підтвердили загибель пілота Джуса та ще двох льотчиків.

Окрім того, обставини авіакатастрофи на Житомирщині, в якій загинув "Джус" та ще двоє пілотів, розслідує ДБР.

Своєю чергою, речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, що загиблий у в авіакатастрофі у Житомирський області пілот Андрій Пільщиков з позивним Juice, марив літаками F-16 в українському небі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: