fbpx
Сьогодні
21:01 27 Сер 2023

Близько 120 "вихователів безпеки" уже підготували в Україні: для чого це рішення

Фото: facebook.com/katya.pavlichenko

Міністерство внутрішніх справ разом з ЮНІСЕФ підготували по Україні 120 спеціалістів з безпеки в освітньому середовищі.

Про це у Фейсбуці повідомила заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко, пише Рубрика.

У чому проблема?

Основна мета проєкту – створення безпечного освітнього середовища для дітей, удосконалення партнерства та комунікації поліції, рятувальників, закладів освіти, громади, батьківського та учнівського врядування.

Яке рішення?

Проєкт "Вихователь безпеки" дозволить громадам побудувати середовище для дітей вільне від булінгу, наркотиків і насильства.

Фахівці з безпеки знаходяться у закладах середньої освіти і "наглядають" приблизно за 1,5 тис. учнів. Вони зобов'язані попереджувати насильство серед школярів, вживання наркотиків тощо.

Як це працює?

"Учора завершили своє навчання ще 30 спеціалістів з безпеки в освітньому середовищі. Кожен з них має стати суттєвим посиленням для громад. МВС України разом з UNICEF Ukraine сумарно підготували уже близько 120 фахівців. Із них 85% уже працює в громадах з закладами освіти. Враховуючи вчорашній випуск, ми зможемо покрити сумарно 330 закладів освіти в 110 громадах", – зазначила Павліченко.

За її словами, в Україні вибудовується нова модель безпеки в освіті, і ці спеціалісти мають стати рушієм безпекової компетентності для учасників освітнього процесу.

Передбачається, що "вихователі безпеки" – громадяни, які будуть координувати питання безпеки у школі, – мають бути у кожному навчальному закладі України.

Пілотний проєкт "Вихователь безпеки" стартував в Україні з 11 листопада 2021 року. У Міністерстві внутрішніх справ планували його впроваджувати спочатку у 15 навчальних закладах України.

Нагадаємо, з 1 вересня у школах України діятимуть три формати навчання. В кожній області свій – в залежності від безпекової ситуації. Також з'явиться нова форма навчання у дистанційних школах.

Проте міністерство освіти і науки України вважає пріоритетом безпеку учасників навчального процесу. Тож повернення до очного навчання буде залежати від регіону.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: