Новини

Близько 500 тисяч дітей повернуться до аудиторного навчання, – Лісовий

Міністерство освіти і науки України вважає пріоритетом безпеку учасників навчального процесу. Тож повернення до очного навчання буде залежати від регіону.

Про це міністр освіти і науки України Оксен Лісовий повідомив на "Серпневій" конференції щодо нового бачення трансформації освіти в Україні.

"У кожному регіоні по різному (відбудеться повернення до очного навчання, — ред.) в залежності від безпекових умов. Безпеку ми пріоритезуємо. Ми підвищуємо вихід дітей на очне навчання. Близько 500 тисяч дітей повернуться до аудиторного навчання", — сказав він.

За словами міністра, сьогодні 67% закладів освіти забезпечені укриттями, 75% з них це саме школи. Уряд виділив 1,5 млрд гривень на укриття і "зараз готується великий проєкт щодо укриттів за кошти ЄС і кошти, які виділяються на відновлення країни.

"На жаль, не всюди де діти і колективи педагогічні хочуть вивести дітей в офлайн така можливість є, тому що питання не лише в сховищах. Насправді не всюди, де є укриття, можна вивести дітей на очне навчання. Є такі регіони як Харків, Запоріжжя, де підліт ракет набагато коротший, ніж той час, який потрібен для того, щоб спуститись в укриття. тому ОВА сьогодні приймають рішення виходячи з кожної локальної ситуації", — сказав Лісовий.

Нагадаємо, що в Україні з початку повномасштабного вторгнення російські війська вщент зруйнували 180 шкіл. Загалом понад 300 закладів освіти зруйновано, понад 1000 закладів освіти пошкоджені й підлягають експертизі.

Згідно з рішенням Уряду, обласні військові адміністрації за участю засновників закладів освіти мають забезпечити організацію початку навчального року залежно від безпекової ситуації в кожній окремій адміністративно-територіальній одиниці.

Свіжі дописи

  • Новини

Проєкт із рекрутингу до ЗСУ налічує понад 3300 актуальних вакансій: які найпопулярніші

Проєкт із рекрутингу до ЗСУ за пів року наростив обсяг вакансій до всіх родів військ,… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Стефанчук зустрівся з Ердоганом: обговорили Формулу миру та звільнення військовополонених

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у ході свого візиту в Туреччину зустрівся з президентом Реджепом… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Как влияют новости на курс криптовалют: анализ и примеры

Криптовалютная индустрия неустанно развивается и изменения, которые в ней происходят, оказывают существенное влияние на цену… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Міненерго: остаточне рішення про підвищення тарифів на електроенергію ще не прийнято

У зв'язку з сьогоднішньою ситуацією в енергосистемі, скоріш за все, тарифи на електроенергію в Україні… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Фіцо все ще оперують, він – у тяжкому стані. Замах скоїли з політичних мотивів: уряд Словаччини

Міністри оборони та внутрішніх справ Словаччини Роберт Каліняк та Матуш Шутай Ешток заявили, що прем'єр-міністр… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Генштаб: на Харківському напрямку ворог посилив інтенсивність бойових дій

На Харківському напрямку зросла інтенсивність бойових дій, українські захисники відбили вже десять ворожих атак у… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.