fbpx
Сьогодні
10:43 24 Сер 2023

З Днем Незалежності Україну привітали лідери ЄС

З Днем Незалежності Україну привітали президентка Європейського парламенту Роберта Мецола, високий представник ЄС Жозеп Боррель, президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Про це Роберта Мецола написала у соцмережі Х (колишній Твіттер), інформує Рубрика.

"Свобода, суверенітет, незалежність. Це те, на що Україна заслуговує, те, що підтримує Європа, те, що чекає в майбутньому. У День Незалежності ми ще раз підтверджуємо нашу відданість Україні. Ми будемо продовжувати підтримувати вас стільки, скільки буде потрібно", – заявила вона.

Мецола у відеозверненні побажала українцям миру, свободи, справедливості та процвітаючого європейського майбутнього.

"Ваша хоробрість, ваша рішучість, ваша рішучість у відсічі агресора є джерелом натхнення для Європи та світу. Ми з вами сьогодні і будемо з вами стільки, скільки потрібно. Слава Україні", – сказала вона.

Також до привітань приєднався високий представник ЄС Жозеп Боррель.

"Вітаю український народ із Днем Незалежності України. Ви боретеся за свою свободу та сміливо захищаєте цінності, які ми поділяємо. Європа твердо стоїть за вами. Наше майбутнє разом", – наголосив він у Х.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у своєму привітанні заявила, що "сила України в її людях".

"У їхній мужності, їхній силі та незмінній надії на мирне майбутнє та процвітання в об'єднаній Європі. Вони надихають усіх європейців. Вітаємо Президента Зеленського і народ України з Днем Незалежності України", – заявила вона.

Як відомо, у четвер, 24 серпня, Україна святкує 32-у річницю Незалежності.

День Незалежності України – щорічне свято в Україні, яке відзначають 24 серпня з нагоди ухвалення у 1991 році Акта проголошення незалежності України. Цей документ, ухвалений позачерговою сесією Верховної Ради УРСР, проголосив створення самостійної української держави.

Президент Володимир Зеленський привітав українців із Днем Незалежності. Він подякував кожному, хто забезпечує нашу перемогу.

Нагадаємо, у Києві заборонили проводити недержавні масові заходи 23 та 24 серпня.

На центральній вулиці Києва встановили спалені танки, бронемашини, залишки ракет.

Також повідомлялось, що українців у різних країнах закликали у 32-у річницю Незалежності України, 24 серпня, вийти на центральні вулиці міст і взятися за руки, щоб утворити найбільший в історії живий ланцюг єдності.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: